Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henry spillernes spiller

Spillerne i engelsk fotball mener Arsenal-angriper Thierry Henry er årets spiller denne sesongen.

Franskmannen, som har scoret 22 mål inneværende sesong og ligger på toppen av toppscorerlisten, var nominert for tredje året på rad.

- Det er klart det betyr mye for meg å få slik heder, særlig siden det er de andre spillerne som har stemt meg fram til tittelen årets spiller, sier Thierry Henry.

- Som utlending her i England vet jeg at det aldri er lett å få folk i et annet land til å like deg, men til sjuende og sist er det fotball dette dreier seg om, og da spiller det ingen rolle hvilket land du er fram, sa Henry etter at han var blitt kjent med utmerkelsen.

Brøt United-rekke

Manchester United-duoen Paul Scholes og Ruud van Nistelrooy endte nærmest Henry i avstemningen, og Thierry Henry brøt en tre år lang seiersrekke fra Manchester United i denne avstemningen, etter at Roy Keane vant i 2000, Teddy Sheringham i 2001 og van Nistelrooy vant i fjor.

Jermaine Jenas ble kåret til årets unge spiller. Den tidligere Nottingham Forest-spilleren har etablert seg på Newcastles førstelag, og ble kåret til kampens beste spiller da han landslagsdebuterte mot Australia i februar.

- Jeg synes jeg har hatt en god sesong, men denne prisen viser hva de andre spillerne synes om meg, og det er stort for meg å oppnå dette, sier Jenas.

Årets lag

Spillerne i den engelske ligaen har også stemt fram årets lag i de forskjellige divisjonene. Premier League-laget ser slik ut:

Keeper: Friedel (Blackburn). Forsvar: Carr (Tottenham), A. Cole (Arsenal), Campbell (Arsenal), Gallas (Chelsea). Midtbane: Vieira (Arsenal), Scholes (Man. Utd.), Pires (Arsenal), Dyer (Newcastle). Angrep: Shearer (Newcastle), Henry (Arsenal).

(NTB-Reuters)

HØYEST: Thierry Henry vant spillernes kåring av årets spiller i Premier League. Her svever han over Blackburns Keith Gillespie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media