Henry styrer mot ligagull

Fem magiske minutter var nok til at Thierry Henry og Robert Pires skaffet Arsenal ni poengs ledelse på toppen av Premier League. Men Arsene Wenger er ikke sikker på at gullkampen er over.

LONDON (Dagbladet): London-klubben har nå spilt 27 ligakamper denne sesongen uten tap. I går var fem minutter nok til å beseire byrival Charlton på Highbury. Og nok en gang var det Arsenals franske stjernespillere som dominerte. Først da Robert Pires nettet det første etter bare to minutters spill. Publikum hadde ikke satt seg før måltyv Thierry Henry var frampå og lagde 2- 0. Hans 20. ligamål for sesongen. Utover omgangen fortsatte de å dominere, men det siste lille manglet.

- Jeg tror de tidlige scoringene gjorde at vi mistet litt fokus. I første omgang var vi gode, og vi hadde det moro. I andre omgang sluttet vi å prestere, og mot slutten kunne vi ha mistet seieren, sier Wenger etter kampen.

- Ikke avgjort

Selv om fotballeksperter nå mener at kampen om ligagullet er avgjort, er Arsenal-sjefen langt mer forsiktig. Han mener at det som skjedde i andre omgang på Highbury i går er et bevis på hvor fort alt kan endre seg. Først reduserte Charlton etter et flott frispark fra Claus Jensen. På overtid var det bare centimeterne som var forskjellen på seier og uavgjort for hjemmelaget, da Charltons Jonatan Johansson traff tverrliggeren.

- Jeg tror ikke seriemesterskapet er vunnet allerede. Når du ser hvor mye vi måtte slåss for tre poeng i dag, skjønner man at mye fortsatt kan skje. Man må huske på at det ikke er så lenge siden vi lå tre poeng bak Manchester United, sier Wenger.

Han mener at det er viktig at spillerne fortsatt holder fokus på neste kamp.

- Dersom man begynner å tro at det allerede er avgjort, mister man konsentrasjonen. På de tre neste kampene møter vi Fulham, Blackburn og Tottenham.

Jubileum for Pires

Gårsdagens scoring var den 50. i rekken for franskmannen Robert Pires. Han kom til Arsenal fra Marseille sommeren 2000. Selv om han er litt i bakgrunnen av landsmann Henry, bruker manager Wenger mange fine ord når han beskriver Pires.

- Han er en person som holder seg litt mer i bakgrunnen, men det han har gjort her i Arsenal, er fantastisk. Han var ikke noe stort navn da han kom til klubben, men han kommer til å bli husket som en av de viktige spillerne, sier Arsene Wenger.

USTOPPELIG: Premier Leagues toppscorer Thierry Henry sender Arsenal i 2- 0-ledelse hjemme på Highbury mot Charlton. - Jeg tror ikke seriemesterskapet er vunnet allerede, sier manager Arsene Wenger.