Henry tilbake med superkamp

Involvert i tre scoringer.

(Dagbladet.no:) Arsenal - Charlton 4-0. Hjemmelaget måtte klare seg uten Thierry Henry i hele desember, men i kveld var spissen tilbake i aksjon. Og det så ikke ut som han hadde vært borte et sekund.

Han briljerte som vi har sett så mange ganger før - og var svært toneangivende og involvert i det meste av det Arsenal foretok seg. Det endte med både scoring, målgivende pasning og så skaffet han straffe.

- Det betyr veldig mye både spillemessig og psykologisk at han er tilbake. Vi har jobbet hardt med formen til Thierry, og det er grunnen til at han var så bra i dag, sier Arsenal-manager Thierry Henry ifølge BBC.

Dette var Arsenals seier nummer 300 i Premier League, og deres 24. kamp på rad uten tap på hjemmebane.

Sjanser på rekke og rad

Etter at kampen hadde satt seg på Emirates hadde Arsenal en fantastisk periode på fire minutter hvor de hadde fire gode sjanser til å score.

• Philippe Senderos headet mot mål på en corner, men ballen ble klarert på streken.

• Cesc Fabregas prøvde seg på en volley fra seks meters skrått hold, men Scott Carson leverte en flott reaksjonsredning.

SIKKER: Thierry Henry sendte Gunners i føringen med en sikker straffe. Foto: EPA
SIKKER: Thierry Henry sendte Gunners i føringen med en sikker straffe. Foto: EPA Vis mer

• Så holdt Talal El Kakouri på å score selvmål, men ballen gikk like utenfor og til corner.

• Til slutt var det Thierry Henrys tur, men headingen hans endte på feil side av stanga.

Når du ikke får uttelling på så mange gode sjanser, kan det fort spre seg litt frustrasjon i laget. Men det er jo bare én ting å gjøre, nemlig å fortsette i samme spor.

Én mindre i en time

Arsenal klarte ikke følge opp med like mange sjanser etter dette, men de skapte nok ti å få uttelling.

Fabregas fyrte av det langskudd etter halvtimen, som gikk via et Charlton-bein og i tverrliggeren. Robin van Persie jaget returen, men Osei Sankofa gjorde en småguttetabbe og holdt nederlenderen i armen. Han gikk i bakken, Arsenal fikk straffe og Sankofa rødt kort.

Og når Henry er tilbake er det ingen tvil om hvem som skal ta ellevemeterne. Kapteinen tok ansvar, og satte straffen rolig til side for keeper og i mål.

- Dette ble vendepunktet. Vi kontrollerte kampen også før dette, men de ga oss lite rom. Vi trengte litt tålmodighet, og fikk det, sier Wenger.

Henry tilbake med superkamp

Henry var involvert også da hjemmelaget doblet ledelsen 43 sekunder på overtid i 1. omgang. Justin Hoyte spilte vegg med Henry, og puttet fra nesten død vinkel.

Fratatt scoring

Arsenal fortsatte kjøret etter pause. Først skjøt Thomas Rosicky i stanga, før Henry ble frarøvet sitt andre mål for kvelden.

Alexander Hleb spilte en ball på tvers i feltet, og Henry sendte ballen i det åpne målet bak en utspilt Carson. Linjemannen viftet med flagget, men Henry var bak ballen da den ble spilt og målet skulle vært godkjent.

Minuttet etter var Henry nære igjen, men Charlton klarte med så vidt å nekte ham scoring.

Franskmannen prøvde også å plassere kula i mål med et par bredsider i midten av omgangen, men Scott Carson - som holder Thomas Myhre på benken - reddet ved begge anledningene.

Og når Carson spiller som han gjorde i kveld, blir det nok en stund til Myhre får sjansen igjen mellom Charlton-stengene.

Wengers revansje

Kvarteret før slutt ble Henry dratt ned i feltet, og Arsenal fikk en ny straffe. Da overlot han ansvaret til han som ble felt i førsteomgangen, Robin van Persie.

Han hamret ballen opp i nettaket.

Sekunder før slutt kom nederlenderen alene med Carson fra skrått hold. Han lobbet ballen elegant over keeperen og i mål.

Dermed fikk Arsene Wenger en herlig revansje over Charlton-manager Alan Pardew. De to havnet i tottene på hverandre da Pardew jublet hemningsløst for vinnermålet til West Ham mot Arsenal, da han var manager for Hammers tidligere denne sesongen.

Arsenal klatret med seieren opp på 4. plass i Premier League, forbi Bolton. Gunners er ett poeng bak Liverpool.

JUBLET MED SJEFEN: Henry løp rett bort til sidelinja, hvor han først jublet med Arsene Wenger - og deretter danset med Emmanuel Adebayor.
FRA DØD VINKEL: Justin Hoyte scoret etter å ha spilt vegg med Thierry Henry.