Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henry utnyttet Gerrard-tabbe

Horribel reprise på tilbakespillet fra EM 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Arsenal-Liverpool 2-1.

Steven Gerrard må ha hatt en deja vu-opplevelse da han så Thierry Henry snappe opp tilbakespillet hans sju minutter før full tid.

Henry snappet opp en tilsvarende pasning fra Gerrard i EM 2004. Da ble Henry felt, og Zinedine Zidane scoret på straffesparket.

I dag klarte ikke Liverpool-keeper Jose Reina å ta verken ballen eller beina til Henry, som satte avgjørelsen i åpent mål.

- Gerrard var uheldig

- Jeg så at han var uheldig og ikke la merke til at jeg ventet, og tok en sjanse. Jeg gjør dette hver kamp, men det er bare den andre gangen i karrieren det har lyktes for meg, sier Henry til Sky Sports ifølge PA.

Det var Henrys andre mål i kampen og det 19. ligamålet denne sesongen. Dermed troner han øverst på toppscorerlista i Premier League sammen med Ruud van Nistelrooy.

I tillegg sikret han tre viktige poeng for Arsenal i den tette kampen om fjerdeplassen i Premier League.

AVGJØRELSEN: Thierry Henry setter inn 2-1 til Arsenal mot Liverpool bak en sjanseløs Jose Reina. Men det var Steven Gerrards horrible tilbakespill som forårsaket målet. Scanpix: AP/Scanpix
AVGJØRELSEN: Thierry Henry setter inn 2-1 til Arsenal mot Liverpool bak en sjanseløs Jose Reina. Men det var Steven Gerrards horrible tilbakespill som forårsaket målet. Scanpix: AP/Scanpix Vis mer

Klassisk Henry-mål

Arsenal presset Liverpool fra avspark på Highbury. Etter 20 minutter fikk de uttelling på en erketypisk Henry-scoring:


Cesc Fabregas spilte fram franskmannen i sin favorittposisjon ute på venstresida. Henry sprintet fra Liverpool-forsvaret og plasserte ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

Liverpool-spissene sliter fortsatt med effektiviteten. Selv om laget ikke hadde så mange muligheter i åpningen av kampen, burde Peter Crouch headet inn utlikningen da han umarkert fikk et innlegg midt på panna etter 30 minutter. I stedet headet han løst utenfor mål.

Emmanuel Eboue kunne doblet ledelsen for Arsenal, men forsøkte å spille til Pires i stedet for å avslutte selv alene med Jose Reina. Jamie Carragher fikk snappet pasningen og ryddet unna.

Utlikning på retur

Liverpool kom stort sett til skudd fra langt hold, og Steven Gerrard var i nærmest mål rett før pause.

Tre og et halvt minutt inn i andre omgang kunne Henry plassert ballen forbi Reina igjen, men kom litt tett på Liverpool-keeperen, og avslutningen strøk utenfor stolpen.

Et kvarter før slutt banket Steven Gerrard til fra omkring 25 meter hold. Med mye kraft og skru i skuddet, klarte Jens Lehmann bare å bokse ballen rett opp foran sitt eget mål. Luis Garcia var først på ballen, og nikket den i åpent nett.

Rødt kort og gigatabbe

I det 81. minutt fikk Xabi Alonso kampens andre gule kort for en alt for en felling av Mathieu Flamini. Det første fikk han selv bare tre-fire minutter tidligere da han tok Fabregas. 

Liverpool måtte altså avslutte med ti mann, og protesterte kraftig på avgjørelsen.

- Dommeren så ikke hva som skjedde, og han bestemte seg for fort for å vise det gule kortet. Det er en stor feil. Kanskje han bør se det på video, sier Liverpool-manager Rafa Benitez.

To minutter seinere gjorde Liverpool-kaptein Steven Gerrard en gedigen tabbe da han spilte tilbake mot Jose Reina.

Han så ikke Arsenal-kaptein Thierry Henry som sto midt mellom dem, snappet pasningen, rundet Reina og satte ballen i åpent mål.

Liverpool taper terreng til Manchester United i kampen om andreplassen, og er nå fem poeng bak.

• John Arne Riise er for tida ute av spill på grunn av strekkskaden fra sist helg.

TRIST KAPTEIN: Liverpools Steven Gerrard går duknakket av Highbury-matta etter å ha forært Arsenal seieren.
TETT STORKAMP: Peter Crouch (t.v.) og Philippe Senderos kjemper om ballen i første omgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!