Spania - Norge, kl. 20.45 lørdag

Henrykt Ødegaard: - Han er konge

Martin Ødegaard (20) mener den russiske treneren i Vitesse, Leonid Slutskij (47), har hjulpet ham videre.

TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge møter Spania i EM-kvalifiseringen lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge møter Spania i EM-kvalifiseringen lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLIVA (Dagbladet): Ødegaard scorer mål og storspiller for klubben i Nederland. Ingen eksperter er i tvil om at han har tatt ytterligere steg. Spørsmålet er om han er god nok for å gå tilbake til Real Madrid til sommeren.

- Han er konge, sier Ødegaard om Slutskij.

- Han har vært fin å ha helt fra starten. Han har hjulpet meg mye. Jeg har fått friheter og er veldig glad for å ha ham som trener.

Storkamp

Ødegaard og fotballandslaget er på plass i Oliva, øst i Spania. Lørdag klokka 20.45 venter den første kampen i EM-kvalifiseringen. Motstander Spania er storfavoritt. Men for Ødegaard kan oppgjøret på Estadio Mestalla i Valencia bli spesielt.

VITESSE-TRENER: Leonid Slutskij er populær blant spillerne i Vitesse. Foto: NTB scanpix
VITESSE-TRENER: Leonid Slutskij er populær blant spillerne i Vitesse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Via Real Madrid er han allerede godt kjent i landet. Flere spanjoler lurer på hvordan det går. En Ødegaard som briljerer på spanske TV-skjermer lørdag, vil være god egenreklame overfor Real Madrid. Nordmannen er utlånt fra storklubben til Vitesse ut sesongen.

- Jeg er i fin form, sier han.

- Hele laget er inne i en fin flyt, og personlig går det bra.

Femteplass

Vitesse ligger på femteplass i Æresdivisjon. Trener Slutskij er tidligere russisk fotballspiller. Med sin litt uvanlige stil gjør han det bra som trener. Beskjeden til Ødegaard da han kom i fjor høst var klar: «Du skal brukes!»

Vitesse er likevel en mellomstasjon. Ødegaard har kontrakt med Real Madrid fram til 2021.

Til Dagbladet forteller han at han kommer til å ha en grundigere prat med Real Madrid til sommeren. Tema: Veien videre.

- Først og fremst handler det om å fullføre sesongen i Vitesse. Så må vi ta en evaluering etter dette. Jeg skal si mitt. Og så må jeg høre hva de tenker. Deretter får vi komme fram til noe lurt.

Ingen ulempe

Ødegaard påpeker at det ikke er en ulempe at Zinédine Zidane er tilbake som trener i Real Madrid. Han understreker at det likevel er vanskelig å spille seg inn på et av verdens beste klubblag.

Det er grunn til å tro at samtalene med klubben i sommer vil handle om den fortsatt ser potensialet i ham. Tilbakemeldingene denne sesongen er i alle fall oppløftende:

- Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Jeg vet at de følger med og ser alle kampene. De er tett på, men det er vanskelig å spille seg inn på Real Madrid. Vi får ta en avgjørelse sammen og finne ut hvordan jeg best kan utvikle meg.

Kvaliteter

De neste dagene handler det utelukkende om EM-kvalifiseringen mot Spania. I går ankom spillerne treninga på sykkel.

Flere stiller spørsmålet om Ødegaard har de rette kvalitetene for trener Lars Lagerbäck i en sånn kamp. Spania kommer til å ha ballen mye. Norge må forsvare seg og de norske spillerne må løpe som bikkjer.

Ødegaard ser ingen grunn til at han ikke skal kunne starte kampen.

- Jeg føler at jeg behersker å spille den type fotball hvor vi ikke har ballen så mye. Jeg er klar hvis jeg får muligheten. Men det er opp til Lars å bestemme.

- Vi må gjøre en prikkfri kamp, spesielt defensivt. Selv da kan vi tape kampen, innrømmer Lagerbäck.

PS: Norge møter Sverige på Ullevaal stadion tirsdag. Også Romania, Malta og Færøyene er i gruppa i EM-kvalifiseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer