HENRYkt Ola

29. september kommer det mange mener er verdens beste fotballag til Trondheim. RBK mot Arsenal og Thierry Henry kan bli den største av alle mesterligakvelder på Lerkendal.

-  Spillerne synes det er mega-stas, sier RBK-trener Ola By Rise til Dagbladet.

-  Vi gleder oss allerede - dette skal bli gøy. Vi møter ett fantastisk fotballag pluss to lag (Panathinaikos og PSV Eindhoven) vi kan spille jevnt med og slå.

Men:

-  Du skal ha drukket mye god vin for å si at vi er favoritter i gruppa.

Allerede klokka 17.30 i går ettermiddag - på en avstemning Dagbladet.no gjorde umiddelbart etter at mesterliga-gruppene var klare - hadde over 1000 nordmenn stemt Rosenborg videre fra gruppespillet. Optimismen fikk Ola By Rise til å steile.

-  Det er hyggelig å høre at folk tror på oss og gleder seg med oss, men litt realisme må vi ha. Men ja - vi ønsker selvfølgelig å gå videre. Og vi skal slå nedenfra og gjøre alt vi kan for å klare det, sier han.

Unike Arsenal

At Arsenal er verdens beste klubblag er det snart ingen vits å diskutere. Ja da, de har ikke vunnet Champions League eller den hjemlige ligaen to år på rad slik andre storheter har gjort - men laget, folkens, spillerne og måten de spiller på når det stemmer, hvilket det stort sett gjør hele tida, skal du stå tidlig opp for å matche.

-  Enig, sier Ola By Rise.

-  Arsenal på sitt beste er et fantastisk fotballag.

Og det er ikke klubben som sådan som ligger bak denne påstanden - garantert idiotforklart i store deler av det ball-anglofile norske fotballmiljøet. Ei heller tenker jeg på tidligere meritter. Det er Arsenal i flytsonen, framdriften og den voldsomme eksplosiviteten i angrep - rett og slett Arsene Wengers kjøp og stilutvikling gjennom seks år - som gjør Arsenal så voldsomme.

Hvilket Ola By Rise kjøper på strak arm.

-  Det er enkeltspillerne og spillestilen som gjør Arsenal så unike, sier Ola By Rise.

-  De er på et nivå som, ja, hva kan jeg si? Jo, det blir en ordentlig utfordring å møte dem.

Glad for nye lag

Ingen angriper med slik kraft, fart og presisjon som Arsenal. Nå skal Rosenborg matches mot det ypperste på Lerkendal 29. september og i London 7. desember. Og det beste av alt i denne opphausingen av laget som onsdag kveld satte engelsk ligarekord med sin 43. kamp på rad uten nederlag:

De kan tape.

Arsenals historie forteller nemlig at laget er, om ikke skjørt, så i hvert fall ustabilt i Europa.

En annen RBK-glede ved trekningen er følgende:

-  Vi slapp lag vi har møtt mange ganger før, lag som ikke lenger har så stor appell, lag som kan oss og som i tillegg er vanskelig å slå, sier Ola By Rise.

-  Vi slapp også unna de lagene fra seedingsnivå to som alltid går videre. Og derfor, pluss det faktum at vi fikk et engelsk lag sjøl om det altså er det beste, synes alle sammen at dette er veldig ok.

-  Slik trekningen utviklet seg fikk vi et meget godt resultat.

BEST: Arsenals verdensstjerne Thierry Henry kommer til Lerkendal i slutten av september - når Rosenborg tradisjonelt er på sitt beste. Det er bare å starte nedtellinga.
FORNØYD: Rosenborg-trener Ola By Rise.