Henrykt Solskjær etter bragden: - Vi har skrevet historie

Nå ber Molde-sjefen Celtic om å beholde Deila.

STOLT: Ole Gunnar Solskjær skrøt av gutta sine etter seieren mot Celtic.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STOLT: Ole Gunnar Solskjær skrøt av gutta sine etter seieren mot Celtic. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

GLASGOW (Dagbladet): - Jeg er henrykt. Vi har skrevet historie. Jeg er akkurat like glad som spillerne og alle andre, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet etter 2-1-triumfen over Ronny Deilas Celtic.
 
Molde-sjefen og hans gutter har allerede sikret seg avansement til sluttspillet i Europa League, selv om det gjenstår to kamper av gruppespillet. Solskjær innrømmer at Molde var heldige de ti-femten første minuttene av oppgjøret, men lovpriser spillet som fulgte.

- Etter det våget vi å bruke ballen og spilte alldeles praktfull fotball, sier Solskjær.

Historiske Hestad Etter kampen tok han seg tid til å skryte av Daniel Berg Hestad. Åtte minutter før pause ble ikke bare 40-åringen matchvinner, han overtok også rekorden som Europa League-historiens eldste spiller. Like før hadde kapteinen også en viktig redning på streken.

- Jeg har ikke ord. Daniel var helt enorm. Og det verste er at jeg spilte sammen med Daniel - han debuterte for Molde to år før jeg gjorde det. Og så leverer han en kamp som denne der han bare blir bedre og bedre. Han var god før pause og helt enorm etter, sier Solskjær.

Molde-sjefen påpeker viktigheten av at Molde scoret det første målet. Det gjorde det lettere for spillerne å slippe ned skuldrene. 

- Men det er ikke bare det at vi vant og scoret mål som gleder meg, det er måten vi spilte på. Denne seieren viser at vi kan mer enn å spille på kontringer. Vi flyttet ballen rundt og var veldig gode, sier Solskjær.

- Glad og stolt Den tidligere Manchester United-spilleren kom til Molde i 2011. Da startet han en rivende utvikling av klubben. En utvikling som fortsatte etter at han dro.

- Det er det som er så godt å se. Klubben har bygd og bygd og nå kommer resultatene. Og det skal vi fortsette med, vi skal utvikle unge spillere, gjøre dem bedre, selge dem til større klubber i Europa og utvikle nye, forteller Solskjær.

- Dette er bare begynnelsen, fastslår han.

Molde er allerede klare for 16-delsfinalen i februar, og Solskjær bryr seg ikke om hvilket av de tre andre lagene i gruppa, Ajax, Fenerbahce eller Celtic, som slår følge. 

- Det som betyr noe er at vi er der etter fire av seks kamper. Og dette er en historisk dag for Molde Fotballklubb. Vi er veldig glade og stolte.

Støtter Deila Etter oppgjøret var Solskjær naturligvis svært tilfreds, mens trenerkollega Deila måtte tåle flere kritiske spørsmål. 

Deilar er under massivt press og kritikken hagler, men Solskjær er ikke i tvil om hva han hadde gjort om han var en del av ledelsen i den skotske klubben.

- Jeg hadde beholdt han uten tvil. Ronny Deila er den rette manageren for Celtic, sier Solskjær.