Henter familie fra Kosovo for å unngå bare piping

- De vil jo helst at vi skal spille for Albania, sier Berisha.

 HÅPER PÅ STØTTE:  I ettermiddag reiser både Valon Berisha og Ardian Gashi til Albania for første gang. Der håper kosovo-albanerne på støtte fra tilreisende familie fra Kosvo. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HÅPER PÅ STØTTE: I ettermiddag reiser både Valon Berisha og Ardian Gashi til Albania for første gang. Der håper kosovo-albanerne på støtte fra tilreisende familie fra Kosvo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I ettermiddag setter fotballandslaget seg på flyet til Albania, og VM-kvalifiserings-kampen i Tirana på fredag.

For to av spillerne vil turen bli noe mer spesiell enn i en vanlig landskamp. Både Valon Berisha og Ardian Gashi er kosovo-albanere, og kan forvente seg mer oppmerksomhet enn de andre spillerne, i sin første tur til sitt opprinnelsesland.

- Med en gang de hører Berisha og Gashi, så skjønner de at vi er opprinnelige albanere, forteller Ardian Gashi, som kom til Norge som seksåring.

Møtt med piping Da Valon Berisha kom inn i hjemmekampen mot Albania på Ullevaal i mars, ble han møtt med pipekonsert. Men 20-åringen forstår albanernes reaksjon.

- Det ble en del, men det er noe man kan forvente. De vil jo helst at vi skal spille for Albania, siden vi er fra Kosovo, og siden Kosovo og Albania er nesten det samme, forteller Berisha, som til vanlig er å finne i Red Bull Salzburg.

20-åringen forteller at han ikke fikk med seg hva som ble skreket til han fra tribunen, men at fokuset var et helt annet sted.

- Nei, jeg fokuserte på å varme godt opp og komme inn og gjøre en bra kamp, smiler 20-åringen.

- Jeg tipper de ropte: «Du ser så fin ut», spøker Gashi til sin yngre lagkamerat.

Føler seg albansk Begge to virker i svært godt humør før avreise sør-østover i ettermiddag, hvor de håper mottakelsen av landslaget vil gå greit.

 FEM ER NOK:  Ardian Gashi var i godt humør på siste pressetreff før avreise til "hjemlandet" Albania. - Jeg tenkte; en bil får rekke, ler 31-åringen om de fem billettene han har fått utdelt til familien i Kosovo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FEM ER NOK: Ardian Gashi var i godt humør på siste pressetreff før avreise til "hjemlandet" Albania. - Jeg tenkte; en bil får rekke, ler 31-åringen om de fem billettene han har fått utdelt til familien i Kosovo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det skal gå helt fint, men meg og han skal nok forvente oss litt, sier Berisha og nikker mot Gashi.

- Skal de rope på meg og Valon, så er vi såpass sterke at vi vil takle det, tror Helsingborg-spilleren.

Både Gashi og Berisha innrømmer at de fortsatt føler seg albansk, innerst inne. Likvel lover Gashi at det ikke skal påvirke hans innsats i kampen.

- Selvfølgelig, som kosovo-albaner og albaner, så gjør det vondt å slå Albania og gjøre mål mot dem, men som profesjonell fotballspiller, så jobber man for den drakta man ikler seg. I dette tilfellet er det Norge, og da gir man 110, eller mer i innsats, understreker han.

- En bil får rekke Både Gashi og Berisha forstår det albanske språket godt. Gashi mener Kosovo-dialekten er litt mer bondsk, og Berisha forteller at forskjellen blir som mellom Stavanger- og Oslo-dialekt.

Selv om begge håper på å få spilletid i kampen, er ingenting ennå sikkert, til laget er tatt ut. Men både Gashi og Berisha har sikret seg at de får litt støtte fra tribunen, om det skulle bli spilletid.

- Vi har begge familier der, så tipper de skal komme nedover fra Kosovo for å se. Og forhåpentligvis vinner vi da, forteller 20-åringen Berisha, som skal videre til U21-EM etter at kampen er over.

- Det hadde vært fint å få litt albansk støtte også, ikke bare piping, sier Gashi.

31-åringen forteller at han får utdelt billetter som han kan gi til familien som kommer fra Kosvo for å se på.

- Jeg har fem billetter jeg, hvor mange har du?, spør Gashi 20-åringen, før han raskt legger til:

- Jeg tenkte; en bil får rekke, ler 31-åringen.