Niklas Dyrhaug nekter å gi opp OL-håpet

Henter fram gammel gulloppskrift

Niklas Dyrhaug (33) fortsetter satsingen med Martin Johnsrud Sundby (36). Men i motsetning til kompisen har han fortsatt en ambisjon om å gå OL i Beijing.

SKUFFET: Niklas Dyrhaug under nasjonal sesongåpning på Beitostølen i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Niklas Dyrhaug under nasjonal sesongåpning på Beitostølen i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

For ett år siden ble veteranen med to VM-gull på stafett for Norge vraket til landslaget sammen med Martin Johnsrud Sundby.

Da gikk duoen sammen om en satsing utenfor landslaget for å komme seg til VM i Oberstdorf. Det mislyktes, Sundby var den eneste som gikk i VM, men det var takket være friplassen som tittelforsvarer på 15-kilometer.

- Man kan si at det har vært en «skitsesong». VM var det store målet, og for alle oss som ikke har klart å kvalifisere oss til verdenscup har det blitt lite renn. Det har vært kjedelig og trist, oppsummerer Dyrhaug sesongen som har gått.

Nylig kom nyheten om at makker Sundby ikke satser mot OL, men retter fokuset mot langløp.

- Hva gjør du videre?

- Vi fortsetter satsingen sammen i Team Eidissen BN Bank. Vi kommer til å vri om treninga mer mot langløp. Det er noe vi aldri har gjort før, og som gir motivasjon.

- Hva betyr det for dine ambisjoner om å gå verdenscup og mesterskap?

- Jeg avskriver ikke det. Man stiller med blanke ark på nasjonal åpning på Beitostølen når november kommer. Etter 2014-sesongen, hvor jeg falt utenfor landslaget, satset jeg mot langløp, og da fikk jeg gå verdenscup og VM-stafett sesongen etter. Jeg tror en slik type trening kan være bra for oss, utdyper Dyrhaug.

JULEBILDE: På grunn av corona har ikke Niklas Dyrhaug fått tida til å legge ut sine tradisjonsrike julebilder på Instagram, men nå får han kanskje hjelp av en annen skistjerne. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Tøff kamp

NRK-ekspert Torgeir Bjørn har påpekt til Dagbladet at bare åtte løpere blir tatt ut til OL, og at det ikke er en fordel for dem som er enten utpregede sprintere eller distanseløpere, som i Dyrhaugs tilfelle.

- De som er gode allround har en klar fordel. Det er selvfølgelig Johannes Høsflot Klæbo, samt løpere som Emil Iversen og Pål Golberg står sterkt, sier Bjørn.

Dyrhaug har derimot en plan B om OL-drømmen skulle ryke.

- Ser jeg at det blir vanskelig å få gå verdenscup vil jeg satse alt på langløpsklassikerne. Jeg har ambisjoner å kunne kjempe om seieren der, men nivået i langløp er høyt, det krever mye spesialtreing, så jeg er forberedt på knallhard jobb, forsikrer 33-åringen.

EKKELT: Niklas Dyrhaug viser fram brutal skade. Video: Løkås Vis mer

Tønseth-spekulasjoner

Han forteller at han og Sundby vil bruke april på å spikre et opplegg. Aftenposten har tidligere skrevet at Sundby holder døra åpen for Didrik Tønseth, som etter en skuffende sesong er i faresonen for å falle utenfor landslaget. Den kabalen skal være på plass innen starten av mai, sier langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet.

- Er Tønseth aktuell for deres lag?

- Det er for tidlig å si noe om ennå, sier Dyrhaug om et eventuelt samarbeid med trønderkompisen.

Han er derimot full av lovord om samarbeidet med Sundby.

- Det opplegget vi har hatt har fungert kjempebra. Det har vært artig å starte et eget lag, og det vært flere fine turer, men jeg skulle jo gjerne fått konkurrert mer, avslutter han

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer