Niklas Dyrhaug nekter å gi opp OL-håpet

Henter fram gammel gulloppskrift

Niklas Dyrhaug (33) fortsetter satsingen med Martin Johnsrud Sundby (36). Men i motsetning til kompisen har han fortsatt en ambisjon om å gå OL i Beijing.

SKUFFET: Niklas Dyrhaug under nasjonal sesongåpning på Beitostølen i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Niklas Dyrhaug under nasjonal sesongåpning på Beitostølen i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For ett år siden ble veteranen med to VM-gull på stafett for Norge vraket til landslaget sammen med Martin Johnsrud Sundby.

Da gikk duoen sammen om en satsing utenfor landslaget for å komme seg til VM i Oberstdorf. Det mislyktes, Sundby var den eneste som gikk i VM, men det var takket være friplassen som tittelforsvarer på 15-kilometer.

- Man kan si at det har vært en «skitsesong». VM var det store målet, og for alle oss som ikke har klart å kvalifisere oss til verdenscup har det blitt lite renn. Det har vært kjedelig og trist, oppsummerer Dyrhaug sesongen som har gått.

Nylig kom nyheten om at makker Sundby ikke satser mot OL, men retter fokuset mot langløp.

- Hva gjør du videre?

- Vi fortsetter satsingen sammen i Team Eidissen BN Bank. Vi kommer til å vri om treninga mer mot langløp. Det er noe vi aldri har gjort før, og som gir motivasjon.

- Hva betyr det for dine ambisjoner om å gå verdenscup og mesterskap?

- Jeg avskriver ikke det. Man stiller med blanke ark på nasjonal åpning på Beitostølen når november kommer. Etter 2014-sesongen, hvor jeg falt utenfor landslaget, satset jeg mot langløp, og da fikk jeg gå verdenscup og VM-stafett sesongen etter. Jeg tror en slik type trening kan være bra for oss, utdyper Dyrhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer