Henter hjem spiller i frykt for at lagkameratene skal bli smittet av ebola

- Ble temmelig oppskaket.

KOM HJEM: Rayo Vallecano kaller hjem den guineanske spilleren Lass Bangoura som er med i African Cup. Klubbkameratene hans er redd han kan påføre dem ebolasmitte. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB Scanpix
KOM HJEM: Rayo Vallecano kaller hjem den guineanske spilleren Lass Bangoura som er med i African Cup. Klubbkameratene hans er redd han kan påføre dem ebolasmitte. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB ScanpixVis mer

Rayo Vallecano kaller hjem den guineanske spilleren Lass Bangoura som er med i African Cup. Klubbkameratene hans er redd han kan påføre dem ebolasmitte.

Han fikk ordre om å komme seg raskest mulig tilbake til klubben og Spania og forlot det guineanske landslaget natt til torsdag. Da lå laget på treningsleir i Marokko, for Guinea skal møte Ghana i Casablanca lørdag i en kvalifiseringskamp.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg ble temmelig oppskaket da jeg fikk høre at noen av lagkameratene mine i Rayo Vallecano var redde for at jeg kunne ha med meg ebolasmitte hjem fra denne kampen, sa den 22 år gamle angriperen etter å ha fått ordren om å reise hjem.

Guineas trener, Michel Dussuyer, ble sint over beslutningen fra den spanske klubben, men slo fast at det var Rayo Vallecano som eide spilleren, og derfor kunne den spanske klubben bestemme over ham.

Ingen andre spanske klubber som har med spillere i African Cup har foreløpig fulgt Vallecanos eksempel og kalt hjem spillere fra det afrikanske kontinentet.

(NTB)