Henter keeper'n bakveien

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm-Vålerenga 1-0. - Det var fantastisk å spille igjen, sier Thor André Olsen. 37-åringen kan være løsningen på Lillestrøms keeperkrise.

Lillestrøm har begge sine keepere ute med skader og sykdom. Og ingen på Åråsen vil utelukke at den tidligere Brann- og Molde-keeperen står i mål i serieåpningen mot Viking.

- Dette keepersurret må på plass snarest. Og da ser jeg ingen grunn til at ikke Thor André skal fortsette hos oss, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.

Fredag var Thor André Olsen (37) på jobb i moderklubben Mo IL i Rana da telefonen ringte fra Åråsen. - De lurte på hvordan formen var, og om jeg kunne tenke meg en tur nedover, sier Olsen til Dagbladet.

For i mål mot Vålerenga skulle han ikke stå. Men lørdag klokka 11.30 kom en ny telefon fra LSK-ledelsen.

- De lurte på om jeg kunne komme med en gang, for jeg skulle stå mellom stengene mot Vålerenga likevel, sier Thor André.

Adresse Stockholm

Mo-keeperen, med fast adresse i Stockholm siden 1994, kom til Åråsen lørdag kveld, og i går holdt han LSK-buret reint i 90 minutter. Om snaue tre uker fyller han 38.

I 1999 la Thor André keeperhanskene på hylla. I august det året gjorde han sin siste kamp for den svenske toppklubben Norrköping.

Men året etter var det bruk for hans tjenester igjen: Moderklubben Mo kjempet for å beholde plassen i 2.-divisjon, og Thor André dro på seg hanskene igjen.

- Og nå blir det Tippeliga-fotball for deg framover?

- Nei, det er altfor tidlig å si, sier Olsen. - Jeg reiser tilbake på jobb i Mo allerede i dag - det er der jeg også spiller.

Lillestrøm befinner seg i en desperat keepersituasjon. Emile Baron er skadd og Per Magne Misund har kreft.

Utelukker ikke Olsen

- Jeg håper Emile er klar til serieåpningen mot Viking søndag, sier LSK-trener Arne Erlandsen til Dagbladet. - Men jeg kan ikke utelukke at ikke Thor André Olsen står i mål.

I går kveld tok LSK-ledelsen kontakt med Mo-keeperen for en mulig avtale med kanarifuglene. Og Thor André legger ikke skjul på at han koste seg på Åråsen, selv om tempoet holdt på å felle ham etter bare ti minutter.

Stort sett var 37-åringen arbeidsledig, men etter 80 minutter hadde Olsen en trippelredning og nektet Vålerenga å utlikne. I garderoben etter kampen hadde han tatt på seg et bredt smil.

- Det var jo heller ikke så vanskelig å stå bak et så godt lag, sier Olsen.

Mo eller Stockholm

Han har permisjon fra økonomijobben i Stockholm, og jobber i femtiprosentstilling i Mo IL.

- Kanskje flytter jeg hjem til Mo i Rana neste år - kanskje fortsetter jeg å bo i Stockholm, sier Olsen til Dagbladet.

  • Tidligere Strømsgodset-keeper Glenn Arne Hansen kommer til Åråsen i dag for å vise fram sine kvaliteter.
IKKE BARE RÆVA: Thor André Olsen spiller til daglig 2.-divisjonsfotball i Mo IL. I går spilte han godt og holdt Lillestrøm-målet reint mot Vålerenga og Kristen Viikmäe. - Jeg reiser tilbake på jobb i Mo allerede i dag - det er der jeg også spiller, sier Olsen.