FÅR KLARSIGNAL: Signe Marie Fidje Store har lenge vært OL-klar, og førstkommende søndag får hun formell beskjed om at hun skal til Rio. Foto: Tormod Brenna 
FÅR KLARSIGNAL: Signe Marie Fidje Store har lenge vært OL-klar, og førstkommende søndag får hun formell beskjed om at hun skal til Rio. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Henter makedonske guttebrytere til Norge for egen regning for å sparre seg i OL-form

Søndag får Signe Marie Fidje Store (20) OL-billetten.

(Dagbladet): Signe Marie Fidje Store (20) kvalifiserte seg til OL i Istanbul i vår, men ble ikke tatt ut da Olympiatoppen offentliggjorde det første OL-uttaket tidligere i sommer.

Det ble begrunnet med Store noe usikre helsesituasjon og tilstanden på hennes skadde kne. Toppidrettsjeg Tore Øvrevbø ville ha et møte med jenta som hadde uttalt seg sterkt kritisk om det hun hevdet var ren kjønnsdiskriminering i bryteforbundet.

Fidje Store gikk så langt som å antyde at hun kunne tenke seg å bryte for en annen nasjon i framtida.

Blir tatt ut

Dagbladet får nå bekreftet at kneet er såpass friskmeldt, og alle andre forhold såpass på stell, at Olympiatoppen gir henne det endelige klarsignalet til Rio når de offentliggjør det neste uttaket kommende søndag.

- Jeg regner med det går i orden, jeg har ikke stresset så mye med akkurat det, sier Fidje Store til Dagbladet.

Hun har forberedt seg som best hun kan til OL etter at hun skaffet Norge en kvoteplass i 67 kilos-klassen i begynnelsen mai.

Klubben betaler

Det har hun blant annet gjort ved å reise på treningsleir til Bulgaria. Der trente hun i følge seg selv godt i to uker.

Nå er hun hjemme i Norge, og trener som vanlig i Fredrikstad.

Som sparringpartner har hun en guttebryter fra Makedonia. Han er hentet opp for å optimalisere Signe Maries OL-form, stort sett på klubbens regning.

- Jeg har en makdonsk gutt her nå. Om noen dager kommer det en annen en hit for å sparre med meg, sier hun.

- For meg er det optimal trening. Klubben bidrar til det meste av utgiftene for å hente ham hit, noe betaler jeg selv, sier Signe Marie til Dagbladet.

- Dette inngår ikke i bryteforbundets eller Olympiatoppens opplegg inn mot Rio, så dette finansierer vi mesteparten av, bekrefter Frode Gundersen i Tana bryteklubb til Dagbladet.

- For meg er denne sparringa den beste treninga nå, sier Signe Marie, som skal fortsette å trene med makedonerne fram til hun reiser til Madrid i begynnelsen for å delta på det siste stevnet før Rio-OL i august.

Der er hun et norsk medaljehåp.