Henter profiler: - Nervøs

Langløpslaget Team Koteng Eidisson, med Martin Johnsrud Sundby i spissen, ruster kraftig opp før sesongen.

SATSER: Martin Johnsrud Sundby og Team Koteng Eidissen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SATSER: Martin Johnsrud Sundby og Team Koteng Eidissen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I sommer annonserte Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug sitt nye langløpslag i langrenn. Med seg på laget fikk de pengesekkene til Ivar Koteng og Benn Eidissen - og Team Koteng Eidissen ble født.

Nylig inngikk de en avtale med laksegiganten Nordic Blu, og ruster kraftig opp. De har som mål om å bli verdens beste langløpslag og henter nå flere sterke profiler for å nå det målet.

- Dette skal være det beste langrennslaget i verden for lange skiløp, og vi setter oss som mål å kjempe om seier i de store konkurransene som arrangeres, forteller Niklas Dyrhaug.

Fra før av var det allerede klart at Astrid Øyre Slind, Torleif Syrstad og Chris Jespersen var med på laget. Og i løpet av de siste dagene har Mattis Stenshagen, Mikael Gunnulfsen, Thomas Bucher-Johannessen, Silje Øyre Slind og Kari Øyre Slind blitt hentet til Team Koteng Eidissen.

- Vi begynner å se spreke ut på papiret nå. Det har vært litt nervøs stemning rundt de siste navnene her. Startupen framover nå er ganske sterkt, så får vi se om dette er overførbart til langløp, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Han ser for seg en spennende sesong, og tror de nye navnene kan utvikle seg masse.

- Veldig kule navn vi har landet nå. Flere av gutta og jentene har skyhøyt potensial innenfor tradisjonell langrenn. Vi ønsker å være en plattform for utvikling. Vi er veldig klar over at flere av dem har ambisjoner innen tradisjonell langrenn. Med NRK og SVT inn som rettighetshaver tror jeg det kan blir mye blest rundt produktet, og det gjør det bare enda kulere.

TABBE: Det gikk ikke som planlagt da Therese Johaug skulle kaste blomster til publikum etter seieren i Davos. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Og Sundby tror at hans erfaringer vil komme godt med.

-Jeg tror ikke at det er en nedside for disse guttene og jentene å bruke meg som en ressurs. Jeg har mye erfaring og håper de kan finne nytte i det.

Ingen av løperne melder en permanent overgang til laget, men inngår en samarbeidsavtale slik at de kan bli med laget når de ønsker å gå langløp og trene.

På grunn av større interesse rundt Ski Classics har det blitt vanskeligere for mindre lag å oppdrive lisens, og derfor ønsker enkelte lag å samarbeide med lag som allerede har det.

Kari Øyre Slind og Mikael Gunnulfsen går fortsatt for Team Telemark, men får da også tillatelse til å gå for Team Koteng Eidissen.

- Team Telemark har ikke søkt om polisens til Ski Classic i år. Vi er et allroundlag med tradisjoner i tradisjonell langrenn. Vi har sagt at dersom løperne våre vil gå Ski Classic, så skal vi legge til rette for det, sier teamleder i Team Telemark, Hans Kristian Lahus.

- Vi har fått til et godt samarbeid med Team Koteng Eidissen, og vi synes det er veldig spennende at Kari og Mikael får muligheten til å gå langløp for dem. Mikael Gunnulfsen og Kari Øyre Slind vil fremdeles være en del av vår gjeng. Ski Classic vil være en fin arena for dem når det kommer til trening og rehabilitering, avslutter Lahus.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer