Henter toppscorer for rekordsum

Swansea ruster opp. Bony danner superpar med Michu.

TIL SWANSEA Den ivorianske landslagsspissen Wilfried Bony ble toppscorer i den nederlandske Æresdivisjonen sist sesong. Nå er goalgetteren klar for Michael Laudrups Swansea. Foto: SPORT SOCCER / NTB Scanpix
TIL SWANSEA Den ivorianske landslagsspissen Wilfried Bony ble toppscorer i den nederlandske Æresdivisjonen sist sesong. Nå er goalgetteren klar for Michael Laudrups Swansea. Foto: SPORT SOCCER / NTB ScanpixVis mer

Swansea betalte nederlandske Vitesse Arnhem 12 millioner pund (vel 110 millioner kroner) for scoringsmaskinen Wilfried Bony.

Spilleren fra Elfenbenskysten underskrev en fireårsavtale med den engelske toppklubben. Overgangen gikk i orden torsdag, og Swansea bekreftet på nettsiden sin at den forrige klubbrekorden for en overgang på 5,5 millioner pund var knust.

- Jeg tror dette er veldig bra for meg - en perfekt overgang, sa Bony som også røpet at han hadde hatt mange tilbud fra klubber over hele verden. Han ramset opp land som England, Frankrike, Ukraina og Russland, der klubber hadde kommet med tilbud til ham.

- Jeg valgte Swansea fordi det er en god og solid klubb som spiller lignende det jeg er vant med fra Nederland, sa Bony.

24-åringen ble toppscorer i den nederlandske ligaen med 31 fulltreffere sist sesong. Han er den andre nykommeren Swansea har sikret seg i løpet av en drøy uke. For ikke mange dager siden punget klubben ut med fem millioner pund til Liverpool for midtbanespilleren Jonjo Shelvey.

(NTB)