Henter trener i utlandet

SØRUMSAND (Dagbladet): Marius Bakken henter trolig trener fra utlandet etter at Frank Evertsen i går valgte å trekke seg. To- tre navn er aktuelle. Blant annet trenere i britiske Paula Radcliffes apparat.

Frank Evertsen slutter som trener for Marius Bakken for å spare langdistanseløperen for mer støy. Det er den offisielle forklaringen. Like viktig er nok Evertsens ønske om å slå tilbake mot beskyldningene fra Olympiatoppen. Dette kan han gjøre langt hardere og friere uten å ha treneransvaret for Bakken.

Sjøl er Marius fortvilet over at han mister treneren som har fulgt ham tett siden 1999.

- En helt håpløs situasjon. Jeg tror ikke folk vet hvor tett jeg og Frank har samarbeidet, sier Bakken til Dagbladet.

Viktig rådgiver

Formelt tar nå samarbeidet med Evertsen slutt. Men uformelt blir nok den omstridte treneren en viktig rådgiver for Bakken fortsatt. Det vil ingen av de to bekrefte, men de samarbeider i alle fall om å finne mannen som skal ta over den daglige oppfølgingen av Bakken. For Bakken har ingen planer om å droppe treningsfilosofien til Evertsen.

- Jeg fortsetter som før med mye høydetrening, sier Bakken.

Men noe lavere høyde - ned mot 3000 meter - er trolig nok til å stoppe fagkritikerne i Olympiatoppen.

Bakken vet foreløpig ikke hvem som blir hans nye trener, men det er en forutsetning å finne et navn som ikke er for kontroversielt for Bjørge Stensbøl og Olympiatoppen.

- Det er det som er problemet. Vi må finne noen som har blanke ark i forhold til systemet, sier Evertsen.

To- tre navn

Marius kommer til å støtte seg sterkt på Evertsen og manager Ståle Jan Frøynes i valget. De har allerede søkt utenlands for å finne riktig person.

- I Norge er det svært få - om noen - som kan gjøre dette. Vi har hosta opp to- tre navn i utlandet. Har vært i kontakt med Paula Radcliffes nettverk. Må finne noen som kan videreføre det arbeidet som er gjort, sier Evertsen til Dagbladet.

Radcliffe er løperen som under EM slettet Ingrid Kristiansens 15 år gamle europarekord på 10000 meter.

Jernet vekk

Bakken sjøl har nå fått jernforgiftningen ut av blodet. Det takker han lege Arild Abrahamsen for.

- Det var han som oppdaget jernforgiftningen, og det er hans metoder som har fått den bort, sier Marius.

Det var imidlertid fattig trøst i går - for en løper som på grunn av den mislykkede sesongen også økonomisk er fattigere enn han hadde tenkt.

Etter det Dagbladet erfarer har han tapt nesten en halv million kroner på resultater 50 sekunder svakere enn i fjor.

For Evertsen vil nå tida gå med til å gjøre opp status etter en prosess han føler er håndtert både skittent og feigt fra norsk idretts mektigste menn.

- Er du bitter?

- Nei, jeg er forbanna.

TIL UTLANDET: Marius Bakken (t.v) må utenlands for å hente ny trener etter at Frank Evertsen (t.h) trakk seg i går. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.