ANGREP: En IFK-spiller ligger nede etter å ha blitt slått i hodet av irakiske fotballsupportere. Foto: Viasat
ANGREP: En IFK-spiller ligger nede etter å ha blitt slått i hodet av irakiske fotballsupportere. Foto: ViasatVis mer

Her angriper 300 irakere IFKs 16-åringer

Guttekamp i Gothia Cup ut av kontroll etter fire utvisninger.

||| (Dagbladet): - Det var en veldig hatsk stemning under hele kampen med fire utvisninger til det irakiske laget. Våre spillere ble jaget fra banen og forfulgt over hele stadion, sier Eilert Björkman, u-trener i IFK Göteborg, til Expressen.se.

Det var i 16-delsfinalen i Gothia Cup mellom IFK og irakiske Al Madina at ting gikk fullstendig ut av kontroll. Etter kampen, som IFK vant 1-0, stormet 300 irakiske fotballsupportere banen for å angripe IFKs 16 år gamle spillere.

- Det handler om flere personangrep og vi satte inn helikopter for å få oversikt, sier Kent-Ole Nielsen, vakthavende ved Västra Götalandspolitiet.

Angrep dommerne IFKs spillere gjemte seg i garderoben etter angrepet ute på banen. Men rundt 50 irakere fortsatte å jakte på spillerne - og dommerne.

- De forsøkte å storme bygningen, sier Björkman.

Dommerne ble jaget ut på parkeringsplassen, der fikk politiet dem i sikkerhet.

Det er ennå ikke klarhet i hva som forårsaket angrepet, men ifølge kilder som var tilstede startet det med at en IFK-spiller gjorde en obskøn gest mot publikum samtidig som han kysset klubbemblemet på drakta.

Vurderer å trekke seg Kampen ble forøvrig vist direkte på Viasat og videoen av episoden ligger ute på Expressens nettsider.

Nå er IFKs 16-åringer usikre på om de ønsker å spille åttedelsfinalen i cupen. Det ble i natt holdt et krisemøte for spillerne der sportssjef Håkan Mild i klubben forsøkte å overbevise spillerne om å ikke trekke seg.

OBSKØN GEST: Angrepene skal ha begynt da en IFK-spiller gjorde en obskøn gest mot tribunen. Foto: Viasat
OBSKØN GEST: Angrepene skal ha begynt da en IFK-spiller gjorde en obskøn gest mot tribunen. Foto: Viasat Vis mer

- Både politiet og Gothia Cup er på plass og det handler om å få spillerne våre til å føle seg trygge. De er naturligvis redde etter det som skjedde, sier Björkman.

Ingen til skade I etterkant har en supporterleder uttalt at spillerne ønsker å fortsette turneringen.

- De vil kort og godt vinne turneringen, sier supporterlederen til Expressen.

Det var 30 vakter tilstede på kampen. Politiet etterforsker nå saken. Ingen IFK-spillere kom til fysisk skade.

Gothia Cup er en av verdens største ungdomsturneringer med 30 000 deltakere. Vår egen storturnering, Norway Cup, starter 1. august.

JAGET: IFK-spillerne flyktet inn i garderoben. Supporterne forsøkte så å storme bygningen for å fortsette lynsjingen. Foto: Viasat
JAGET: IFK-spillerne flyktet inn i garderoben. Supporterne forsøkte så å storme bygningen for å fortsette lynsjingen. Foto: Viasat Vis mer