I GODT HUMØR: En tilsynelatende opplagt Lundekvam møter i retten i Southampton sammen med sin advokat Morris i dag.Foto: KEITH HAMMETT
I GODT HUMØR: En tilsynelatende opplagt Lundekvam møter i retten i Southampton sammen med sin advokat Morris i dag.Foto: KEITH HAMMETTVis mer

Her ankommer en smilende Lundekvam retten

Risikerer fengsel etter rehabiliteringen.

||| SOUTHAMPTON/OSLO (Dagbladet): I dag møter Claus Lundekvam i retten i Southampton, for å svare for anklagene om «common assault», mild legæmsfornærmelse, mot en kvinne i sitt eget hjem.

Dagbladet møtte Lundekvam utenfor rettslokalene i morges, og en rolig og avslappet Lundekvam sier han har det bra på vei inn for å høre fra dommeren.

Saken i Southampton Magistrates Court er foreløpig utsatt til kl. 12 i formiddag.

Lundekvam har to ganger tidligere i år blitt arrestert av engelsk politi. 26. mars ble han arrestert i hjemmet sitt i England, mistenkt for å være i besittelse av narkotika. I den saken har han fortsatt status som mistenkt.

Den andre gangen var 16. april. Også da ble den tidligere Brann- og Southampton-stopperen arrestert i sitt eget hjem, anklaget for «common assault» - som i britisk rettssammenheng både kan bety vold og truende oppførsel.

I fjor ble Lundekvam fratatt førerkortet etter fyllekjøring.

17. mai i år ble han innlagt på Sporting Chance Clinic sør dor London, en rehabilitetsklinikk for idrettsutøvere med rusproblemer.

Det er ventet at Lundekvam slipper varetekt ettersom han har oppsøkt hjelp til rehabilitering.

Bot eller samfunnsstraff er sannsynlig sanksjon for mild legemsfornærmelse ut fra rettspraksis, når det gjelder narkoanklagene kan fengsel være et mulig utfall - spesielt dersom det dreier seg om et tungt stoff.

- Jeg føler meg som et nytt menneske. Jeg er glad og har glimt i øyet, selv om det er en tung tid. Jeg kan snakke om det. Jeg er her, jeg får hjelp. Det er tungt som faen, men dette skal jeg gjennom, dette skal jeg klare. Absolutt, sa Lundekvam da han sto fram med narkotika- og alkoholproblemene tidlig i juni.

Dagbladet kommer med mer etter rettsmøtet