FULLTREFF: Birkir Bjarnason dempet, vendte og knallet inn 1-0 for Viking i kampen mellom Viking og Haugesund i Stavanger i kveld. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
FULLTREFF: Birkir Bjarnason dempet, vendte og knallet inn 1-0 for Viking i kampen mellom Viking og Haugesund i Stavanger i kveld. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

Her avgjør Bjarnason rogalandsderbyet

Viking slo FKH 1-0.

|||

Viking - Haugesund 1-0. I det første rogalandsderbyet i Tippeligaen på sju år rodde Viking i land en hårfin 1-0-seier mot et Haugesund-lag som hadde fortjent uavgjort.

Bare en opplagt Rune Almenning Jarstein hindret overraskelseslaget fra Nord-Rogaland i å score i en svært spennende 2. omgang. Viking-forsvaret hadde mer enn nok med å demme opp for hissige haugesundere, men innsatsen var nok til å notere tre viktige poeng.

Til å være et lokaloppgjør ble 1. omgang sjansefattig og tam. Kampen var preget av oppstykket spill og stillingskrig. For begge lag, og spesielt Viking, buttet det imot ved ankomst 16-meteren. Viking slet med å utnytte spillernes offensive kvaliteter.

Åge Hareides disipler var flinke til å beholde ballen og slå forløsende tversoverpasninger, men slagkraftig spill ble det ikke av den slags. Særlig Tomasz Sokolowski valgte ofte den trygge pasningen på tvers eller bakover, i stedet for å skape framdrift.

Strålende Bjarnason

Mot slutten av omgangen klarte Viking å skyve spillet høyere opp på banen og legge et jevnt press på gjestene fra Haugesund. Det munnet ikke ut i klare sjanser før Birkir Bjarnason plutselig fikk dempet et innlegg og på mesterlig vis maktet å dundre ballen inn via tverrliggeren.

Islendingen viser seg som en av Vikings viktigste spillere denne våren, tross et skadefravær med brukket albue. Bjarnason ble antatt ikke å være spilleklar før i neste uke, men nå har han spilt de to siste kampene og scoret i begge.

Haugesund viste friske takter med direkte og offensiv spillestil, slik laget har gjort til nå i eliteseriecomebacket. Trygve Nygaard, som spilte for Viking da Haugesund var i eliten sist, viste at han fremdeles holder mål som midtbanemotor.

Viking på defensiven

Etter pause gikk det et kvarter før Haugesund skjønte alvoret og skrudde opp tempoet. Kampen fikk nerve, og Viking havnet på defensiven. Haugesunderne produserte flere hjørnespark og et par store sjanser som Jarstein ryddet opp i.

Etter fire spillerbytter, to på hvert lag, klarte Viking å slå tilbake og skape balanse i spillet. Kampens underholdningsverdi steg flere hakk, men hele tiden var Haugesund det førende laget. Til slutt kunne Viking likevel rusle av banen, vel vitende om at laget er ubeseiret på eget gress så langt denne sesongen. Haugesund på sin side har fremdeles til gode å vinne på bortebane.

(NTB)