Her avgjør han fem minutter på overtid etter lagets sjansesløsing

Arsenal snudde kampen igjen - i sin fjerde seriekamp på rad.

LØP FRA EGEN HALVDEL: Thomas Vermaelen tok ansvar da de andre sviktet. Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIX
LØP FRA EGEN HALVDEL: Thomas Vermaelen tok ansvar da de andre sviktet. Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Arsenal-Newcastle 2-1 (1-1)

Thomas Vermaelen ga alt og løp fra egen banehalvdel da Arsenal jaget scoring. Og det var midtstopperen som skled inn ballen som avgjorde kampen mot Newcastle, fem minutter på overtid. Før avgjørelsen hadde hjemmelaget stanget og stanget mot forsvaret til Newcastle.

- Det er forferdelig å slippe inn et mål så sent, uansett hvordan kampforløpet er. Det var ekstremt skuffende, sa Alan Pardew på TV 2 etter kampen.

Newcastle-manageren mente laget skulle vært en større trussel når de hadde ballen. Men at laget hans ble slitne mot slutten.

- Det er tøft å ta dette tapet. Vi var slitne. I tillegg var Simpson skadet, han fikk en ball hvor han normalt ville vært om han var skadefri, sier Pardew om situasjonen som avgjorde kampen.

Arsenal snudde en kamp etter først å ha ligget under for fjerde kamp på rad. Det er første gang i Premier Leagues historie at et lag klarer det kunststykket. Laget lå under mot Liverpool, Tottenham og Sunderland i de tre foregående kampene.

Drøyet tiden Tim Krul gjorde så godt han kunne å drøye tiden hver gang han hadde muligheten, og havnet i verbal konfrontasjon med van Persie under kampen. Da Vermaelen avgjorde kampen kunne ikke spissen dy seg, og ertet keeperen for drøyingen han hadde gjort tidligere. Det resulterte i at begge fikk gult kort.

Tim Krul raste etter scoringen, og tumultene skal ha fortsatt i spillertunnelen etter kampen. Det spørs hvordan det blir på treningsfeltet på neste landslagssamling for de to nederlenderne.

Det er nok flere Arsenal-spillere som ikke ville fått sove godt i natt om ikke Vermaelen hadde avgjort kampen. Rosicky jobbet shorta av seg under hele kampen, men han sviktet da det gjaldt som mest. Alene på seks meter skulle han bare ekspedere ballen i mål, men skuddet gikk langt utenfor.

Fem minutter før full tid fikk innbytter Gervinho en like stor sjanse. Han mottok ballen på bakerste stolpe, men klarte å skyte utenfor fra kloss hold. Laget skapte flere sjanser i sluttminuttene, og stadion eksploderte da de endelig fikk uttelling.

Jaget sin femte strake seier Det var duket for en storkamp da Newcastle gjestet Emirates Stadium i London i kveld. Arsenal jaget sin femte strake seier for å komme helt opp i nakken på Tottenham, samtidig som Newcastle kunne holde kontakt med lagene som kjemper om den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Arsene Wenger fant plass til både Theo Walcott og Oxlade-Chamberlain i førsteelleveren i denne kampen, to spillere som kan gjøre enhver forsvarsspiller svimmel med farten sin. Førstnevnte var en av banens beste spillere i dag.

- Det var fantastisk i dag. Vi viste styrke ved å komme tilbake etter at vi lå under. Det har vært en sesong som har gått opp og ned, men seieren i dag var viktig for fansen, det viktigste er tre poeng, sa Walcott på TV 2 etter kampen.

Arsenal startet kampen best. Theo Walcott herjet i store deler av den første omgangen på kanten, og allerede etter fire minutter fant han Robin van Persie i feltet med en vakker pasning. Nederlenderen vet som regel hvor målet står, men ved denne anledningen fikk han ikke beinet på ballen som skled forbi.

To mål på ett minutt Newcastle hadde ballen mest i den første omgangen, men skapte ikke stort. Hatem Ben Arfa fikk sjansen i angrepet framfor Papiss Cisse, og takket for tilliten. Franskmannen utnyttet sløvt forsvarsspill da han trakk seg innover i banen fra sin høyrekant, og avslutningen hamret han pent i mål nede ved venstre stolperot.

- Han har den egenskapen. Jeg kunne ikke spurt om mer fra Ben Arfa i dag, sier Pardew.

Arsenal svarte imidlertid umiddelbart. Igjen var Walcott regissør. Igjen var det van Persie som fikk ballen. Spissen vendte vakkert bort Williamson, og sendte ballen ned i hjørnet før Tim Krul rakk å komme ut. Målet kom minuttet etter den første scoringen.

- Du må tro på deg selv, og det går bra for øyeblikket. Når du har en spiss som scorer mål så gjør det alt mye lettere, sa Walcott etter kampen.

Robin van Persie har nå scoret utrolige 26 mål på 28 kamper denne sesongen, og spissen hadde scoret fire mål på de siste fem møtene med Newcastle før dagens kamp.

STOR KAMP: Theo Walcott herjet på kanten, og snurret rundt med backene til Newcastle. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
STOR KAMP: Theo Walcott herjet på kanten, og snurret rundt med backene til Newcastle. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX Vis mer