TRIUMF: Pål André Helland (t.v.) hadde som vanlig flere historier på lur etter kampen. Til høyre Anders Konradsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TRIUMF: Pål André Helland (t.v.) hadde som vanlig flere historier på lur etter kampen. Til høyre Anders Konradsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Cupfinalen 2018

Her avslører han Bendtners hemmelighet

Dansken ville ikke avsløre hvordan han scoret sitt første mål. Helland til Dagbladet på banketten: - Han scoret med både store og lille Bendtner.

  • Rosenborg - Strømsgodset 4-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Rosenborg-spillerne feiret i ettermiddag 4-1-seieren over Strømsgodset i cupfinalen. Det skjedde på en bankett på Ullevaal stadion, der også den tapende finalisten var.

Nicklas Bendtner ble en toneangivende spiller med to mål. Da han etter kampen ble spurt av TV 2 om å beskrive målene, ble han svært hemmelighetsfull.

- Målene, fortell litt om dem?

- Det første eller det andre?

- Begge. Det første, hvordan scoret du det?

- Det kan jeg ikke avsløre. Men det var fint å score det første målet. Det andre målet var veldig godt angrepsspill av oss. Avleveringene skjedde på det riktige tidspunktet. Løpene skjedde på det riktige tidspunktet. Og det var en god avslutning, så det var gøy for meg.

3-1: Birger Meling skjøt - og ballen touchet innom Nicklas Bendtner på et «spesielt sted» da Rosenborg gikk opp i 3-1. Foto: Bildbyrån
3-1: Birger Meling skjøt - og ballen touchet innom Nicklas Bendtner på et «spesielt sted» da Rosenborg gikk opp i 3-1. Foto: Bildbyrån Vis mer

Målet Bendtner ikke ville snakke om var 3-1-scoringen. Ved første øyekast så det ut som om Birger Meling skjøt ballen rett i mål. Men plutselig begynte Bendtner å juble vilt, og alle løp for å gratulere ham.

Av TV-bildene er det ikke lett å se at ballen toucher Bendtner. Men nå avslører Helland hvordan det kom: Det var - som han sier - «lille-Bendtner» som gjorde jobben. Dansken satte også spikeren i kista med 4-1-scoringen.

På banketten sier Helland til Dagbladet:

- Han er misfornøyd med at han har scoret for lite i år. I likhet med laget har det ikke helt fungert. I dag fungerte det for laget, og da kommer scoringsmulighetene oftere. Han scoret med både store og lille Bendtner. Det er veldig hyggelig, sier Helland på sitt humoristiske vis.

Rosenborg sikret seg The Double for 10. gang i historien. Så mye bedre kan det ikke bli i Norge. Men både Rosenborg-spillerne og fotballekspertene er samstemte: Spillet har ikke vært slik det kjennetegner Rosenborg på sitt beste. Og gapet opp til lagene i Europa League er stort.

Bendtner sier:

- Det er en sesong som har vært veldig turbulent. Det vi har ønsket oss har vi kanskje ikke oppnådd i så høy grad som vi har gjort de foregående åra. Likevel viser vi at når vi står sammen som lag, kan vi utrette fantastiske ting. Konklusjonen kommer i dag når vi vinner The Double. Når du vinner The Double, er det vanskelig å være kritisk.

Rosenborg har én kamp igjen i Europa League - borte mot Leipzig 13. desember - før sesongen er over. Det er uklart når Bendtner, som har en voldsdom over seg, skal inn og sone. Han er dømt til 50 dagers fengsel for angrep på en taxisjåfør i København.

- Vi har vunnet cupfinalen. Da føler jeg ikke for å snakke om ting utenfor banen. Når vi starter neste sesong, så er dette et avsluttet kapittel. Når jeg vet noe mer, så vet dere også noe mer, sier han til mediene på Ullevaal.

TV 2 har tidligere skrevet at spissen hadde planer om å ta ferie før soningen. Etter det Dagbladet forstår skal dette være helt uaktuelt for både klubben og Bendtner. Daglig leder Tove Moe Dyrhaug bekrefter dette.

Alt tyder også på at Bendtner er i klubben neste sesong. Målet er å få unna soningen så fort som mulig.

- Jeg kom til Rosenborg for å vinne titler, utvikle laget og spille for gruppa. Etter to år står jeg igjen som en glad mann med alle mål fullt oppnådd, sier han.

MED KONGEPOKALEN: Pål André Helland og co. hygget seg med sine bedre halvdeler på banketten etterpå. Foto: Tore Ulrik Bratland
MED KONGEPOKALEN: Pål André Helland og co. hygget seg med sine bedre halvdeler på banketten etterpå. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Det er fortsatt uklart hva som skjer i trenerspørsmålet. Rini Coolen har ledet laget midlertidig etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i sommer. Rune Bratseth, som sitter i styret, opplyser til Dagbladet at det vil falle en avgjørelse før jul.

Om cupfinalen sier Coolen:

- Det var en veldig fortjent seier. Vi startet bra og kontrollerte kampen. Likevel kom vi under. Men vi fikk ikke panikk, slo raskt tilbake og endte opp med en god prestasjon.