Her avsløres skolelagets sexritualer: «Det startet med et ulvehyl»

Ryster hele nasjonen.

PRESSEKONFERANSE: Medlemmer av skolestyret i Sayreville holdt en pressekonferanse der det ble fortalt om mobbing og overgrep på skolelaget. Foto: AP Photo/ Home News Tribune, Mark R. Sullivan
PRESSEKONFERANSE: Medlemmer av skolestyret i Sayreville holdt en pressekonferanse der det ble fortalt om mobbing og overgrep på skolelaget. Foto: AP Photo/ Home News Tribune, Mark R. SullivanVis mer

(Dagbladet): En skandale ryster fotballaget til Sayreville High School i New Jersey, USA. Seks lagmedlemmer - alle under 18 år - er tatt i politiets varetekt etter anklager om seksuelle overgrep mot fire personer. Dette har ført til at hele laget har trukket seg fra seriespillet.

Det var New Jersey-nettstedet NJ.com som først omtalte saken.

Alle de pågrepne er mellom 15 og 17 år og skandalen knyttes til ritualer i garderoben. I går ble det holdt en pressekonferanse, der detaljer ble kjent for presse og pårørende.

Aktor Andrew Carey forteller at spillerne er siktet for grove seksuelle overgrep og vold. Den alvorlige saken kommer ei uke etter at det dukket opp påstander om mobbing og trakassering av yngre spillere på laget. Så smalt bomba for alvor i går, da flere spillere ble pågrepet.

Politiet hevder overgrepene skjedde ved flere anledninger mellom 19. og 29. september. Og de fire ofrene har vært lagkamerater av de pågrepne.

«Ulvehyl» Et anonymt tips fikk politiet til å se nærmere på saken rundt det amerikanske fotballaget. En eller flere av spillerne skal ha holdt ofrene mot deres vilje, mens andre forgrep seg på dem. Ofrene skal også ha blitt sparket, ifølge påtalemyndigheten.

En person beskriver overgrepene slik:

«Det startet med et ulvehyl og lysene ble slått av. Så ble offeret holdt mot gulvet og armer og bein ble holdt fast av eldre spillere. Deretter ble en finger ført inn i rektum - og noen ganger inn i munnen etterpå».

Overgrepene omtales som såkalte «garderoberitualer» og det er de eldre spillerne på laget - seniors eller avgangselever - som får skylda for skandalen.

Rystet Spillerne riskerer opp til fem års fengsling dersom de blir funnet skyldige. De risikerer også å bli straffet som voksne - og kan i så fall se fram til lengre fengelstraffer og å bli registrert som seksualforbrytere.

Senator Joseph Vitale er sjokkert.

PREGET:Innbyggere og pårørende i Sayreville tar til tårene etter den omfattende overgrepssaken rundt high school-laget. Foto: AP Photo/ Home News Tribune, Mark R. Sullivan
PREGET:Innbyggere og pårørende i Sayreville tar til tårene etter den omfattende overgrepssaken rundt high school-laget. Foto: AP Photo/ Home News Tribune, Mark R. Sullivan Vis mer

- Dette er verre enn mobbing. Dette er seksuelle overgrep og bør behandles som det. Hvis dette skjedde mot jenter, ville mange kanskje hatt en annerledes holdning. Vi må bli voksne og behandle guttene som om det var jenter som ble overfalt, sier Vitale.

Lagets hovedtrener George Najjar og andre i støtteapparatet hevder de ikke visste noe om hva som foregikk i lagets garderobe.

Amerikanske medier skriver om en by som er rystet.

- Mine tanker er med ofrene, barna som er arrestert og resten av fotballaget i byen. Dette river byen istykker, sier Jim McIntosh, president i Sayreville Bombers Touchdown Club.

Overgrepssaken er derimot ikke den eneste saken som har preget fotballaget nylig.

Rett før seriestart - i september - ble assistenttreneren Charlie Garcia tatt med doping. Garcia ble arrestert av politiet etter å ha blitt stoppet med 800 milligram steroider og 14 nåler i bilen.

Sayreville er et område i New Jersey med rundt 42 000 innbyggere.

SKANDALE: Sayreville War Memorial High School i Sayreville. Foto: AP Photo/Mel Evans
SKANDALE: Sayreville War Memorial High School i Sayreville. Foto: AP Photo/Mel Evans Vis mer