Her bæres de toppløse VM-protestantene ut av det tyske talkshowet

- Boikott FIFA Mafia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To toppløse aktivister fra protestgruppa FEMEN avbrøt onsdag kveld et tysk talkshow for å gjøre folk oppmerksomme på forholdene gjeste-arbeidere lever under i Qatar.

Gulfstaten, som skal arrangere fotball-VM i 2022, har gjentatte ganger blitt kritisert for arbeidsforholdene i landet. Spesielt for utenlandske arbeidere.

«FIFA Mafia» Euronews skriver at to unge kvinner klatret opp på scenen midt i en fotballdebatt.

Bilder fra hendelsen viser de to midt i panelet, men bloddryppende fotballer malt på brystet. De ropte også «Boikott FIFA Mafia», og en av kvinnen hadde ordene «Blod og spill» malt på magen.

En rekke menn kom raskt til for å fjerne de kvinnelige demonstrantene, men programverten spurte en av de mannlige demonstrantene holdt plakater i bakgrunnen. Han skal ha sagt at de protesterte mot at arbeiderne i Qatar «blir behandlet som slaver» ifølge Huffington Post.

Flere protester Dette er ikke første gang arrangementet blir kritisert. Blant annet Amnesty International gikk i november ut med en rapport som viste at nesten 1,4 millioner utelandske arbeidere brukes i arbeidet med å få landet klart til VM.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer