Her barker danske og svenske «hooligans» sammen i voldsom slåsskamp

Støtte sammen midt i veien i Sør-Sverige.

(Dagbladet): Det gikk vilt for seg da danske og svenske hooligans møttes for å slåss på landet sør i  Sverige nylig. Ut i fra videoen ser det ut til at slagsmålet var nøye planlagt.

Videoen ligger ute flere steder på YouTube og facebook, og ifølge videobeskrivelsen skal det dreie seg om supportere fra svenske Gais på den ene siden, og supportere fra danske FC København og svenske Helsingborg på den andre siden. Det skal være danskene som er kledt i rødt.

De to grupperingene går skrikende mot hverandre på landeveien, før de støter sammen midt på veien. I det voldsomme sammenstøtet kan du se knyttneveslag og høye spark om hverandre, og flere personer blir liggende i svime på bakken etter slåssingen.

I noen tilfeller er det flere personer som går til angrep på én, men så fort personen blir liggende blødende på bakken, trekker de skyldige seg unna offeret. «Oppgjøret» varer i rundt to minutter, og etterpå tar noen av slåsskjempene hverandre i hånda.

- Disse to gruppene ble enige om vilkårene for slåsskampen, og møttes for å ha en rettferdig kamp. Jeg kan ikke se noe galt i det. Når noen gikk i bakken, så var det ingen som rørte ham. Jeg ynes det var en rettferdig slåsskamp mellom to grupper som begge ønsket det, skriver en YouTube-bruker i et innlegg som har fått 86 «likes».

Bråk i Lillestrøm Også i Norge har vi fotball-hooligans som virker å være mer opptatt av slåssing enn fotball. Før hatoppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga i helga var det amper stemning mellom supportere fra begge lag. Skjellsordene haglet, og det ble blant annet kastet stein.

Politiet var tidlig på plass og forhindret store sammenstøt. To personer ble samtidig arrestert for steinkasting.