Her barker United-spillerne sammen med Chelsea-ansatte

Sinnene i kok etter tapet på Stamford Bridge. Ferguson til frontalangrep på dommerstanden.

(Dagbladet.no): Lørdagens tap på Stamford Bridge var et tungt slag for Manchester United. Straffesituasjonen som førte til Michael Ballacks vinnermål satte sinnene i kok blant de røde - som nå pustes i nakken av Chelsea i kampen om ligagullet.

Da dommeren blåste av kampen løp en illsint Rio Ferdinand i garderoben. Andre spillere ble værende igjen ute på gressmatta, deriblant reservene Patrice Evra, Paul Scholes, Ji-Sung Park, Gerard Pique og Gary Neville.

Der kom det til kraftige konfrontasjoner med Chelsea-ansatte.

United-spillerne ble bedt om å fjerne seg fra banen, men ønsket ikke uten videre å følge anmodningen. Til slutt brøt det ut et skikkelig basketak mellom spillere, banemannskaper og vakter.

Ut fra bildene å dømme var Evra blant de mest aktive av spillerne, mens Park ser ut til å innta rollen som fredsmekler.

Chelsea skal nå studere overvåkningsbildene fra episoden.

- Vi vil studere videobildene i et forsøk på å håndtere dette på beste måte, sier en talsmann til PA.

Ferdinand med dametrøbbel

UT MED TUNGA: En hissig Patrice Evra gikk i klinsj med en ansatt i Chelsea etter kampslutt på Stamford Bridge. Foto: REUTERS
UT MED TUNGA: En hissig Patrice Evra gikk i klinsj med en ansatt i Chelsea etter kampslutt på Stamford Bridge. Foto: REUTERS Vis mer

Rio Ferdinand har for øvrig bestilt blomster til en kvinnelig Chelsea-ansatt. Ikke av romantiske årsaker, men for å si unnskyld etter at han kom i skade for å sparke henne i minuttene etter kampslutt.

- Jeg sparket i veggen i frustrasjon over resultatet, slik jeg også har gjort tidligere. Beklageligvis sto det en dame der, og ved et uhell sneiet jeg henne med foten min. Jeg gikk tilbake for å sjekke at alt gikk bra, og for å be om unnskyldning, sier Ferdinand i en pressemelding.

Ifølge United-stopperen tok hun opptrinnet med et smil.

- Honnør til henne, hun lo det bort og var veldig forståelsesfull. Hun sa hun ikke ble skadet. Jeg har sørget for å sende henne en bukett blomster.

Klandrer linjemannen

Kampen endte 2-1 til Chelsea, som dermed klatret opp på like mange poeng som gjestene fra Manchester. Fem minutter før slutt fikk Michael Carrick ballen i hånda innenfor 16-meteren.

Dommer Alan Wiley så ikke handsen, men ble reddet av en våken linjedommer. For selv om TV-bildene bare viste repriser fra én og samme vinkel, hadde Carrick definitivt armen ut fra kroppen.

Sir Alex Ferguson var - selv til ham å være - illsint på dommeren etter kampen.

Her barker United-spillerne sammen med Chelsea-ansatte

- Det var en stor avgjørelse som kostet oss kampen. Å gi straffe for noe sånt i en så viktig kamp, fordi linjemannen hevder det var det, er hjerterått, sier Ferguson til klubbens egen TV-kanal.

Han medgir at ballen traff Carrick i armen, men mener det var umulig for midtbanespillereren å komme seg ut av veien. Ferguson beveger seg også på tynn is når han peker på at ballen uansett ville gått til en spiller med rød drakt...

- Han løftet ikke hendene over skuldrene eller hodet, og ballen ville gått rett til Rio Ferdinand. Dommeren burde sett det. Om tittelen skal avgjøres på grunn av slike avgjørelser, er vi i trøbbel. Når vi ikke får avgjørelsene vi fortjener, må vi virkelig spille godt, stønner han.

Slakter dommerne

Skotten fortsetter med å ramse opp situasjoner hvor avgjørelser har gått i Uniteds disfavør:

- De siste ukene har vi blitt slått ut av FA-cupen etter å ha blitt snytt for straffe. Vi skulle hatt straffe mot Middlesbrough da en Boro-spiller kastet seg ned og reddet ballen. Og den samme linjedommeren som vi hadde i dag, Glenn Turner, vinket av Wayne Rooney da han var alene gjennom og nesten fem meter onside.

- Forrige uke i Blackburn dømte Rob Styles, som har kostet oss fem straffer denne sesongen, sier Ferguson. 

Også på Stamford Bridge mener Ferguson at Cristiano Ronaldo skulle hatt straffe i duell med Michael Ballack.  I Tippeligaen ville han kanskje fått det - i Premier League ble det med protestene.

- Da Ronaldo kom inn ble han nesten revet i bakken av Ballack, og det var en klar straffe, mener Ferguson.