OPS: Svenske Jonas Eriksson rotet med numrene på sidelinja i går da Sergio Aguero skulle inn for Gonzalo Higuain på tampen av den andre omgangen. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
OPS: Svenske Jonas Eriksson rotet med numrene på sidelinja i går da Sergio Aguero skulle inn for Gonzalo Higuain på tampen av den andre omgangen. Foto: Niklas Larsson / BildbyrånVis mer

Her begår den svenske fjerdedommeren en real generaltabbe

Ser du feilen?

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Etter 120 minutter og åtte straffespark var det til slutt Argentina som i natt trakk det lengste strået og tok seg til VM-finale på bekostning av Nederland.

Lionel Messi, Ezequiel Garay, Sergio Aguero og Maxi Rodriguez gjorde alle jobben fra ellevemeteren, men den svenske fjerdedommeren, Jonas Eriksson, gjorde også sitt for å stjele showet i Sao Paulo.

«Dobbel»-bytte Det var i det 82. minutt at tidligere nevnte Aguero skulle komme inn for Gonzalo Higuain på topp for de blå-hvite. Men Eriksson sleit voldsomt med det som strengt tatt ikke skal være en uoverkommelig oppgave.

Å få det riktige nummeret opp på tavla si.

På bildet øverst i artikkelen kan vi tydelig ser at Aguero (nummer 20) står klar på sidelinja for å erstatte Higuain (nummer 9). På tavla til Eriksson står derimot nummeret til Rodrigo Palacio.

Palacio, som for øvrig må være verdens eneste fotballspiller på toppnivå med både måne og rottehale, hadde allerede entret banen ett minutt tidligere da han erstattet Enzo Perez.

Eriksson hadde glemt å plotte inn de nye tallene i sitt høyteknologiske hjelpemiddel.

- Ikke det han mener Etter litt kluss fikk riktignok svensken orden på utstyret, og sendte Aguero innpå til fordel for Napoli-spissen. Erikssons glipp blir dermed den siste i en lang rekke av dommerkontroverser i mesterskapet, selv om denne kanskje var av det mer ufarlige slaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Feilskjæret gikk heller ikke våre naboer i øst hus forbi.

- Jeg tror ikke det er det nummeret der Sabella mener, sa Glen Strömberg i SVT under gårsdagens sending ifølge Aftonbladet, og siktet til at den argentinske landslagssjefen neppe hadde planer om å bytte inn den samme spilleren to ganger.

Dette var den femte kampen hvor Eriksson var involvert i årets VM. Fra før har han vært hoveddommer i tre kamper (USA-Ghana, Brasil-Kamerun og Argentina-Sveits), i tillegg til to opptredener som fjerdedommer (Frankrike-Tyskland og gårsdagens semifinale).

Den argentinske koblingen Og dette er heller ikke første gang den svenske fløyteblåseren har vært involvert i kontroverser med argentinere.

ARGENTINSKE KONTROVERSER: Jonas Eriksson var ute på langt glattere is da han ga Barcelona straffe og viste ut Martin Demichelis i Champions League-kampen i vinter. Det fikk Manchester City-manager Manuel Pellegrini til å se rødt. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
ARGENTINSKE KONTROVERSER: Jonas Eriksson var ute på langt glattere is da han ga Barcelona straffe og viste ut Martin Demichelis i Champions League-kampen i vinter. Det fikk Manchester City-manager Manuel Pellegrini til å se rødt. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

I februar var det en annen argentiner som lot sinne og frustrasjon gå ut over svensken da han viste ut Martin Demichelis da han felte Lionel Messi i kampen mellom Manchester City og Barcelona.

Det gikk så langt at Manuel Pellegrini endte med å bli utestengt fra to Champions League-kamper. Han har fortsatt til gode å sone én av disse.

- Før han blåste for straffe, hadde det vært en takling på Jesús Navas da han (Eriksson) bare sto tre meter unna spilleren. Så det måtte han ha sett uten problemer. Helt fra starten av følte jeg at dommeren ikke behandlet lagene likt. Det var ikke straffe mot Demichelis, for det skjedde utenfor sekstenmeteren, freste City-manageren.

Etter kampen oppsøkte Pellegrini den svenske pipeblåseren.

- Bare for å fortelle ham at han hadde avgjort kampen. Han må være veldig glad, for han avgjorde kampen. Han dømte for Barcelona fra start til slutt, sa Pellegrini.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte