Her behandler de 12-åringene som om det er Champions League

Ikke akkurat Norway Cup da hundrevis av Lech Poznan-fans satte i gang ...

ENTUSIASTER: Sånn så det ut da Lech Poznan-fansen var på besøk hos Red Bull Salzburg i Europa League for en drøy uke siden. Klubbens 12-åringer skal tydeligvis ikke avspises med dårligere støtte.Foto: SCANPIX/EPA/KRUGFOTO
ENTUSIASTER: Sånn så det ut da Lech Poznan-fansen var på besøk hos Red Bull Salzburg i Europa League for en drøy uke siden. Klubbens 12-åringer skal tydeligvis ikke avspises med dårligere støtte.Foto: SCANPIX/EPA/KRUGFOTOVis mer

(Dagbladet): VIF-klanen har for vane å stille relativt mannsterke opp når klubbens ungdomslag deltar i eksempelvis de avsluttende rundene av Norway Cup på Ekebergsletta.

Men selv 30-40 klansmedlemmer blekner mot det Lech Poznan-fansen fant på under klubbens førjulscup på hjemmebane.

Lech Cup er en internasjonal inneturnering for lag under 12 år, og tidligere denne måneden deltok klubber som Fulham, Dinamo Kiev, Tottenham og Hertha Berlin sammen med vertsklubben.

Rammen, som du kan se av videoen over, var av den uvanlige sorten på dette nivået.

Det starter stille og rolig da dommeren blåser i gang kampen mellom hjemmelaget og Tottenham, som en hvilken som helst førjulscup for 12-åringer.

Så kommer ropene fra den ene kortsida. Så begynner et par hundre mann å hoppe.

Så kommer flaggene. Så kommer blussene og røyken.

Snart likner det mer på Lech Poznans a-lagskamper i Europa League enn på en liten turnering i en liten hall i Poznan.

Det er nesten så man kan mistenke noen for å ha iscenesatt opptredenen i ren Bård og Harald-stil, men hjemmesupporterne var trofaste gjennom hele turneringshelga, visstnok uten noen flere baktanker enn en viss ironisk distanse.

Lech Poznans 12-åringer tapte alle sine kamper i turneringen som ble vunnet av Hertha Berlin, men fikk uansett en opplevelse for livet.

Romjulscuper er en tradisjon i norsk breddefotball, kanskje noen supportergjenger bør føle seg kallet? La i så fall blussene bli igjen hjemme...