Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ber de om at ingen Vålerenga-spillere blir skadet

- Jeg synes de gikk ganske hardt inn i duellene, sier Martin Andresen.

SAMLET I BØNN: Oldenborg-spillerne ber før kampen om at ingen må bli skadet. Vålerenga-spillerne holder nok praten mer internt i bakgrunnen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
SAMLET I BØNN: Oldenborg-spillerne ber før kampen om at ingen må bli skadet. Vålerenga-spillerne holder nok praten mer internt i bakgrunnen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

FROGNER STADION (Dagbladet): Det er sjelden en trener er fornøyd etter å ha tapt. Det er enda sjeldnere en trener jubler etter å ha tapt 12-1 og gitt motstanderen en historisk stor seier. Det har kanskje aldri skjedd før.

Oldenborgs spillende trener Håvard Wiig (25) gjorde imidlertid det. Laget hans fikk trøstemålet, og da spilte det ingen rolle at det rant inn med baklengsmål.

- Å score var det vi håpte på før kampen, dette er vanvittig bra, jublet Wiig til Dagbladet etter kampen.

Oldenborg ble stiftet i 1999 av en gjeng studenter på Menighetsfakultetet i Oslo. Fotballeventyret blant kristne studenter i Oslo fikk sitt høydepunkt i går med kamp mot Oslos største lag. I fjor spilte de i 3. divisjon, men «rykket ned» på grunn av forandringen av seriesystemet.

Så seint som i mars visste ikke laget at de var kvalifisert til å delta i cupen, siden de nå befinner seg i 4. divisjon. Men så skjedde «mirakelet»: Først viste det seg at de var kvalifisert til å være med i cupen, så forserte klubben to hindere til første runde i cupen. Der fikk de maks uttelling med trekningen av Vålerenga.

Ber før kamp Da Dagbladet besøkte kameratgjengen i garderoben før kampen var det lagets egenkomponerte sanger som ljomet over anlegget. I låtene drømmer de om Ullevaal-finale og synger om treningsleirer i Danmark.

STORSINNET: Oldenborg lot Klanen innta hovedtribunen, mens deres egne supportere vant tribunekampen fra svingen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
STORSINNET: Oldenborg lot Klanen innta hovedtribunen, mens deres egne supportere vant tribunekampen fra svingen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Men før kampstart samlet alle spillerne seg i en sirkel og ba noen få sekunder.

- Hva ber dere om før en fotballkamp?

- Vi ber om at vi må gjøre vårt beste, at det blir en god kamp uten skader. Slike ting, sier Wiig.

Vålerenga-trener Martin Andresen var etter kampen litt usikker på effekten av bønnen.

- Jeg synes nå de gikk til ganske hardt i duellene. Men kanskje de var trygge på at det ikke skulle bli noen skader på grunn av bønnen, sier Andresen og ler godt.

- GIKK TIL: Martin Andresen mente Oldenborg-spillerne gikk bra til i duellene, til tross for bønnestund før kampen. Bak ser vi 10-0-målscorer Yssouf Koné. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
- GIKK TIL: Martin Andresen mente Oldenborg-spillerne gikk bra til i duellene, til tross for bønnestund før kampen. Bak ser vi 10-0-målscorer Yssouf Koné. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Ingen Vålerenga-spillere ble forøvrig skadet. Luton Shelton hinket ut i pausen, men det var ikke noe alvorlig.

Gjestfrie Oldenborg viste også en sjelden gjestfrihet mot «giganten» Vålerenga. Klanen fikk sitte på hovedtribunen, mens Gyldenløvene satt plassert i svingen 30-40 meter fra banen. Før kampen ble det spilt flere Vålerenga-sanger, blant annet tåredrypperen «Vålerenga kjerke», noe Klanen neppe opplever på mange borteturer i løpet av året.

Men fra svingen klarte Gyldenløvene å vinne tribunekampen mot Klanen, blant annet fikk de skryt for å være «crazy» av Vålerenga-debutant Yssef Koné.

- En stor takk til dem. Det er mye familie og venner, vi har jobbet en del for å skaffe tilskuere, sier Wiig.

Spør ikke om råd Oldenborgs motto er «Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk», som står i Paulus' brev til filipperne 4,13 i Bibelen. Men mot Vålerenga maktet spillerne bare å holde nullen i fem minutter. Da hadde allerede Vålerenga brent et straffespark og hatt en i stanga.

- Hvis det er noe negativt fra denne kampen, så må det være at vi kom under så tidlig, men det var en kjempeopplevelse å møte Vålerenga, sier spillende trener Wiig.

- Martin Andresen har en fortid som spillende trener, kommer du til å be ham om noen tips på banketten etter kampen?

- Nei, han har vel ikke mye å lære bort når det gjelder den rollen, sier Wiig og gliser, før han skynder seg å si at Andresen er en «flink trener».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media