Her ber Rekdal om en forklaring fra Zajic

- Hvorfor gjorde du dette? sier Rekdal - og peker nese.

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg 08 banket Vålerenga på det viset som nok smertet hovedstadslaget mest:

Ved at spillerne Kjetil Rekdal ga fra seg, Aaron Samuel og Bojan Zajic, scoret hvert sitt herlige mål like foran Klanen.

Samuel feiret svært behersket. Det gjorde Zajic også. En stund. For serberen klarte ikke å dy seg da han løp forbi benkeområdet rett etter scoringa. Da pekte han nese til Rekdal.

- Jeg var ikke helt profesjonell der. Det var ikke bra. Men det har skjedd. Jeg eksploderte, og måtte gjøre noe, forklarer Zajic overfor Dagbladet.

- Jeg var litt forbanna For det var en emosjonell aften for midtbanespilleren, som innrømmer at han gruet seg før avspark. Og da målet kom, veltet inntrykkene fram.

- Jeg var litt skuffet, og sikkert litt forbanna på ham. Som jeg har sagt før - jeg var seks år i Vålerenga, jeg likte klubben. Det var min klubb. Og så måtte jeg finne en ny klubb, på grunn av ham (Rekdal). Jeg måtte endre alt, og starte på nytt.

- Har du snakket med Rekdal siden da?

- Nei. Jeg har ikke noe å snakke med ham om. Og han snakker ikke med noen likevel, sier Zajic til Dagbladet.

- Utrolig barnslig Kjetil Rekdal fikk også en mengde spørsmål etter kampen. Om Zajics feiring - og om hvorfor de to Sarpsborg-heltene ikke tilhører klubben hans lenger.

Til det første - serberens nesepeking - sa Rekdal dette:

- Jeg synes det er utrolig barnslig. Og det kommer jeg til å si til ham også. Det har aldri vært sånn at vi ikke ønsket å beholde ham, sier Rekdal.

Irritert Rekdal Og om det andre temaet - at Zajic og Samuel nå herjer for en helt annen klubb - ble Rekdal fort mektig lei. Treneren mente de ikke hadde penger til annet enn å la dem gå:

- Vi gikk 23 millioner i minus i fjor. Vi hadde ikke penger til å betale novemberlønna, vi hadde ikke penger til å betale desemberlønna, og vi måtte få inn emisjon. Så fikk vi inn en emisjon i slutten av desember. Vidar Kjartansson kom inn først da vi solgte Torgeir Børven. Så nå har jeg svart på dette nok, sier en tindrende klar Rekdal.

- Det blir bare dumt og svare på dette gang etter gang etter gang.

Diskusjonen med eks-spilleren Samtidig står Bojan Zajic i en krok der alle VIF-spillerne passerer ut fra bortegarderoben. De gratulerer sin gamle kompis. Etter hvert tusler Zajic forbi Rekdal der han står i intervjusonen. Da griper VIF-treneren sjansen.

- Hei. Hvorfor gjorde du dette?

- Hva da?

- Dette, sier Rekdal, og viser den universelle peke nese-gesten.

- Alle her forteller meg om det.

- Jeg vil ikke snakke om det nå, mumler Zajic.

- Men jeg skjønner ikke hvorfor du gjorde det? borrer Rekdal.

- Jeg gjorde det fordi du sendte meg bort.

- Sendte deg bort? Hva snakker du om?

Det svarer aldri Zajic på. Han vifter bort Rekdal mens han går inn i garderoben. Mulig han tapte diskusjonen. Men han vant kampen.