Her berges Leeds-håpet om opprykk

- Har 10 prosents sjanse, mener Rekdal.

(Dagbladet.no): Om Leeds ikke hadde startet sesongen med 15 minuspoeng, ville de blitt nummer to i League One og dermed rykket direkte opp i Championship.

Den gamle storheten endte i stedet på 5. plass, og spiller denne uka playoff mot  Carlisle, som ble nummer fire.

Første kamp ble spilt på Elland Road i går - og det ble et kraftig nedtur for de helhvite. Simon Hackney sendte gjestene i ledelsen etter 32 minutter, før Marc Bridge-Wilkinson doblet ledelsen fem minutter etter pause.

Fem minutter på overtid

Med det resultatet ville Leeds stått overfor en nesten umulig oppgave i returoppgjøret torsdag, ettersom Carlisle er divisjonens beste hjemmelag.

Men fem minutter på overtid blåste Dougie Freedman liv i Leeds-håpet, da han endelig overlistet Carlisle-keeper Keiren Westwood, som ble kåret til banens beste spiller av Sky Sports.

- Det målet holder oss inne i opprykkskampen. Selv på 0-2 følte jeg at vi ville være kapable til å gi dem tøff kamp i returoppgjøret, men dette gjør at bildet ser helt annerledes ut, sier Leeds-manager Gary McAllister ifølge klubbens hjemmeside.

Høye skuldre

Her berges Leeds-håpet om opprykk

Like optimistisk er ikke profilerte Leeds-supportere her hjemme. Da Leeds rykket ned til League 1 i 2007, deppet både Frode Estil og Kjetil Rekdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ble mer sur enn jeg trodde jeg ville bli. Selv om jeg var litt forberedt på det, gikk det voldsomt ut over humøret, sa Estil til Dagbladet.no.

Langrennshelten har ikke gitt opp håpet om opprykk, men er glad for at bortemålsregelen ikke gjelder i playoffkampene.

- 1-2 hjemme er et dårlig utgangspunkt. Men jeg har fortsatt håp, vi er bare ett mål bak. Heldigvis teller ikke bortemålene, det er nok å vinne 1-0 og ta dem i ekstraomgangene, sier Estil.

Han fulgte kampen direkte på nettet, og fikk inntrykk av at Carlisle vant fortjent.

- Det første målet til Carlisle kom på en corner som ikke var corner. Men de var best, og vant fortjent, mener han.

- Hvordan er magefølelsen foran returen på torsdag?

- Jeg hadde en god følelse i går, Carlisle har vært i dårlig form i det siste. Men Leeds hadde sikkert litt høye skuldra, det er mulig de var preget av stundens alvor. Leeds har aldri vært noe stort cuplag, sier Estil.

REDUSERTE FEM MINUTTER PÅ OVERTID: Dougie Freedman fikk endelig ballen i mål da det virket som alt opprykkshåp var ute. Nå lever det videre - i hvert fall fram til torsdag. Foto: ACTION IMAGES
REDUSERTE FEM MINUTTER PÅ OVERTID: Dougie Freedman fikk endelig ballen i mål da det virket som alt opprykkshåp var ute. Nå lever det videre - i hvert fall fram til torsdag. Foto: ACTION IMAGES Vis mer

- Sjanseløse med 0-2

Kjetil Rekdal har holdt med Leeds siden 1974. Ifølge mannen selv er det bedre å la ham tippe enn at du sløser - og Rekdal ville definitivt ikke satt pengene sine på Leeds-opprykk.

- Sjansene er vel ca. 10 prosent. Carlisle er et fantastisk hjemmelag, sier han til Dagbladet.no.

- Hadde de ikke fått den reduseringa, ville de vært sjanseløse, eller i hvert fall langt på vei utslått. Nå har de et lite håp.

- Hvor sårt trenger Leeds å rykke opp i år?

- Leeds skal jo egentlig være i Premier League. Hvis de ikke rykker opp til Championship nå, spørs det om de greier å mobilisere igjen. Det er fort gjort å bli groende fast nedi der, tror Rekdal.

PS! Den andre playoffkampen mellom Doncaster og Southend endte 0-0.

<B>HAR IKKE GITT OPP:</B> Frode Estil er trofast Leeds-supporter.
<B>LEVNER FAVORITTLAGET SMÅ SJANSER:</B> Kjetil Rekdal har talt - og de fleste vet at det er best å la ham tippe, i stedet for at du sløser.