Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her bestemmer «Shampo» og «Svenna» at Eric får sparken i VIF

- Dra til helvete.

(Dagbladet): I midten av mars kom beskjeden om at Vålerenga-spiller Eric Chouinard var ferdig i klubben på grunn av usportslig oppførsel.

Klubben ønsket ikke da å utdype hvorfor kanadieren måtte forlate klubben, midt i sluttspillet.

I dagens episode av Iskrigerne på TV 2 Zebra får seerne innblikk i hva som skjedde i forkant av at spilleren fikk sparken i Vålerenga.

Se klippet øverst i saken!

- Dra til helvete Dagen før 34-åringen fikk fyken, oppsto det munnhoggeri mellom han og trener Espen «Shampo» Knutsen under sluttspillkampen mot Frisk Asker.

I andre periode tok en oppgitt «Shampo» time out på stillinga 2-1 til Frisk Asker.

- Hva faen skjer, Eric og Brooks?, spør Vålernga-treneren spillerne sine, og får raskt svar fra Chouinard.

- Dra til helvete, repliserer spilleren til treneren.

- Dere skaper ingenting!, sier Espen Knutsen.

- Ja vel, samme det, svarer kanadieren.

Deretter svarer Chouinard noe som man ikke hører, før sjefen spør spilleren hvem han tror han er. Deretter hiver assistenttrener Sven-Arild Olsen seg på i munnhoggeriet - og gir 34-åringen klar beskjed om at man ikke snakker sånn til treneren sin.

- Taper heller uten ham Før time outen er over, kaller «Shampo» spilleren sin for jævla idiot, før han gir instrukser for hvordan laget skal spille når de kommer på isen igjen.

Kampen endte med 2-1-seier til Frisk Asker, og på kontoret etter kampen blir Espen Knutsen og Sven-Arild «Svenna» Olsen straks enige om at kanadieren ikke kan fortsette i klubben.

- Han er en møkkamann. Verdens kjedeligste type også, sier treneren om spilleren på vei til kontoret.

- Jeg taper heller uten ham, understreker assistenttrener Olsen.

Etter litt analyse av situasjonen, var dommen klar.

- Det er ikke noe å lure på. Jeg ringer Kjær (Jan Tore, direktør, red anm.) og ber han kvitte seg med ham. Så kan Kjær snakke med ham i morgen. Gi ham sparken rett og slett, sier «Shampo» før han plukker opp telefonen og ringer direktøren i Vålerenga Ishockey.

Dagen etter ble Eric Chouinard sparket fra klubben - 70 dager etter at han kom til Vålerenga.

Chouinard har ikke sett bildene av det som skjedde, og vil overfor Aftenposten ikke kommentere hendelsen

- Jeg hadde en flott tid i Oslo. Jeg likte fansen og klubben, og ble kjent med noen veldig fine mennesker. Men det er synd at Brendan Brooks og jeg ikke fikk spilt ferdig sluttspillet sammen med lagkompisene våre og kjempet om pokalen. Jeg har lagt det bak meg og gått videre, sier Chouinard til avisa.

Chouinard spiller i dag i franske Grenoble.