Her ble Johaugs stav-bløff avslørt: - Vi legger oss flate

Swix-merke fjernet.

INGEN LOGO: Therese Johaug gikk med Swix-stropper på Bjørn Dæhlie-staver under rennene på Beitostølen for to uker siden. I tillegg ble det avslørt at Swix-logoene var fjernet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
INGEN LOGO: Therese Johaug gikk med Swix-stropper på Bjørn Dæhlie-staver under rennene på Beitostølen for to uker siden. I tillegg ble det avslørt at Swix-logoene var fjernet. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Finansavisen kan i dag avsløre at utstyrsgiganten Swix er misfornøyd med Therese Johaugs stavbruk.

Bakgrunnen er at Johaug går med stavmerket Bjørn Dæhlie, men bruker Swix-stropper.

MED LOGO:  Therese Johaug i verdenscupen i Kuusamo i helga med Swix-logo på stroppene. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT
MED LOGO: Therese Johaug i verdenscupen i Kuusamo i helga med Swix-logo på stroppene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT Vis mer

Under den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen for to uker siden var logoene fjernet fra Swix-stroppene. Dette ble oppdaget av service-mannskaper fra Swix.

- Ved en feiltagelse ble det tatt staver med feil stropper under Beitostølen-helga. Vi legger oss flate for at dette ble feil. Det skulle vært logo på disse stroppene, sier Øystein Bråta i Active Brands til Dagbladet.

Active Brands produserer Bjørn Dæhlie-klær og -utstyr.

En feil Etter at logo-fjerningen ble avslørt på Beitostølen, gikk Johaug i helga verdenscupåpningen i Kuusamo med stropper med synlig Swix-logo.

- Det er gjort én feil én gang. Swix-stroppene brukes så lenge de passer henne best. Vi har stropper under utvikling og håper snart det er noen som er tilpasset henne, sier Øystein Bråta.

- Hvorfor bruker hun Swix-stropper?

- Therese (Johaug) har en hånd som er liten og derfor er det denne stroppen som er tilpasset henne best akkurat nå. Det er ikke mer dramatisk enn det. Men det er tydelig at noen føler seg truet på markedet, sier Bråta.

Frustrasjon Administrerende direktør i Swix, Ulf Bjerknes, ville ikke kommentere saken tirsdag ettermiddag.

På sin private Facebook-side har han derimot uttrykt misnøye:

«Ganske frustrerende hvordan konkurrenter, i mangel av innovasjon, må bruke deler fra våre konkurransestaver», skrev Bjerknes, gjengitt av Finansavisen.