Her blir 18-åringen tidenes nest yngste målscorer i Premier League for Arsenal

Merk dere navnet Serge Gnabry.

HISTORISK SCORING: Arsenals Serge Gnabry scoret sitt første mål i Premier League og ble samtidig den nest yngste i Arsenals Premier League-historie til å gjøre det. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/NTB Scanpix
HISTORISK SCORING: Arsenals Serge Gnabry scoret sitt første mål i Premier League og ble samtidig den nest yngste i Arsenals Premier League-historie til å gjøre det. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/NTB ScanpixVis mer

Swansea - Arsenal 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Arsenal hadde en gyllen mulighet til å ta seg til tabelltopp etter at samtlige rivaler avga poeng i løpet av dagen. Begge Manchester-lagene gikk på overraskende tap, og Chelsea og Tottenham delte poengene broderlig i byderbyet.

Den 18 år gamle tyskeren Serge Gnabry fikk tillit fra start, og scoret like så godt sitt første Premier League-mål. Aaron Ramsey viste fint overblikk da han spilte unggutten fri, og Gnabry var iskald da han plasserte ballen nede i lengste hjørne.

Gnabry er 18 år og 76 dager, og ble ifølge Infostrada den nest yngste Arsenal-spilleren som scorer i Premier League. Kun Cesc Fabregas var yngre (17 år og 113 dager).

Like etterpå kunne Arsenal igjen glede seg over en ny scoring. Vakkert kombinasjonsspill endte med at Olivier Giroud la ballen tilbake til Ramsey med en hælflikk. Sistnevnte dro så av en mann med en enke finte, før han hamret ballen i mål. Hans fjerde scoring på tre kamper.

Hjemmelaget fikk fornyet håp snaut ti minutter før slutt da Wilfried Bony vartet opp med en herlig flikk som sendte Ben Davies alene gjennom. Sistnevte var både god og heldig da han kjempet ballen inn i mål med kneet. Det ble også kampens eneste scoring for hjemmelaget.

Kjedelig første-omgang Arsenal-manager Arsène Wenger hyllet Swansea-kollega Michael Laudrup før kampen, og det var to forsiktige lag som tok og følte på hverandre i store deler av kampen.

Den første omgangen var et stort gjesp, helt til Arsenal fikk en stor sjanse to minutter på overtid - og det var riktig mann som fikk sjansen. Olivier Giroud scoret i de fire første Premier League-kampene, og ble vakkert spilt fri. Avslutningen var dessverre for Arsenal ikke av godt, gammelt merke, og ballen snek seg utenfor lengste stolpe.

Det var første gang i årets Premier League at Arsenal ikke scoret i løpet av de første 23 minuttene.

Arsenal topper Premier League med 15 poeng etter seks kamper.

GLADGUTT: Serge Gnabry feirer scoringen sin. Foto: AP/PA/David Davies/NTB Scanpix
GLADGUTT: Serge Gnabry feirer scoringen sin. Foto: AP/PA/David Davies/NTB Scanpix Vis mer