Norge Spania kvartfinale håndball-VM 2021

Her blir alt ødelagt

Da Sander Sagosen haltet av banen, var VM over for Norge.

SLUTT PÅ VM: Sander Sagosen er skadet etter fallet og prater med landslagslege Thomas Torgalsen før han forsvinner. FOTO: Espen Hartvig / NTB
SLUTT PÅ VM: Sander Sagosen er skadet etter fallet og prater med landslagslege Thomas Torgalsen før han forsvinner. FOTO: Espen Hartvig / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DA Sander Sagosen deiset i gulvet midt i første omgang, var VM-kvartfinalen mot Spania tapt. Den robuste kroppen var ødelagt. Han presset fram noen minutter til; scoret sitt fjerde mål på straffe, men haltet ut.

Så var det slutt. Leken, rask og teknisk flott håndball fra et helt spansk lag holdt Norge unna.

De norske håndballgutta har fortsatt et glimrende lag. Dette mannskapet er ganske sikkert på videre vei oppover, selv om det ble uvant rask exit i dette mesterskapet.

Men uten fenomenet Sander Sagosen var det ikke godt nok mot storheten Spania.

Det er til å forstå.

Som norsk lagspiller er han i en egen klasse.

FOR la det vært klart midt i fortjent nederlag mot en bedre håndballnasjon:

Norsk idrett har ikke sett maken til nivå på noen utøver i noen lagidrett enn det Sander Sagosen igjen har vist oss i dette mesterskapet.

Den viktige basketballen driver vi knapt med. Vi har aldri vært noen stor tradisjonell volleyballnasjon før strandvolleyballen kom med verdensenerne Christian Sørum/Anders Mol. Men den formen er ikke noe vanlig lagspill.

I fotballen preget vi teten blant kvinnene da denne sporten ennå var liten og har Ada Hegerberg nå, mens det i herrefotballen i internasjonal sammenheng egentlig bare har vært snakk om enkeltspillere som Hallvar Thoresen, Rune Bratseth og Ole Gunnar Solskjær. Før revolusjonen de siste sesongene med Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer