RAGET HØYT OVER FABIANSKI: Andy Carroll viste fryktinngytende spenst da han knuste Arsenal-keeperen i lufta, og scoret på Newcastles første avslutning i kampen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
RAGET HØYT OVER FABIANSKI: Andy Carroll viste fryktinngytende spenst da han knuste Arsenal-keeperen i lufta, og scoret på Newcastles første avslutning i kampen. Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Her blir Arsenal-keeperen smadret i lufta av Carroll

Arsenals andre hjemmetap mot nyopprykkede lag.

Arsenal - Newcastle 0-1

(Dagbladet): De fleste eksperter mente før sesongen at Arsene Wenger var nødt til å hente inn en ny keeper om Arsenal skulle gjøre seg forhåpninger om ligagull.

Franskmannen har imidlertid klokkertro på at Lukasz Fabianski er en kommende storkeeper - men som så mange ganger før var målvakten som kostet Arsenal dyrt hjemme mot Newcastle i ettermiddag.

På overtid av 1. omgang lempet Joey Barton et frispark inn i Arsenals straffefelt, og Fabianski rykket ut for å plukke ballen. Som en ørn kom Andy Carroll susende gjennom lufta, og selv med armene oppe ble polakken smågutt mot Newcastle-spissen.

Fra fem meter stanget han ballen i det åpne målet, og Newcastle hadde scoret på sin første avslutning i kampen.

Carroll våknet for øvrig til skandaleoverskrifter i News of the World i dag, om sexorgier og kokain på en fest der han og «støttekontakt» Kevin Nolan var til stede.

Men den kontroversielle 21-åringen har vært ute ei vinternatt før, og så ikke ut til å være det minste preget av skriveriene.

Han og Nolan er hovedårsaken til at Newcastle er oppe på en oppsiktsvekkende sterk 4. plass på tabellen, før Manchester Citys kamp mot West Bromwich.

VÅKNET OPP TIL SKANDALEOVERSKRIFTER: Men det så ikke ut til å prege Carroll det minste. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
VÅKNET OPP TIL SKANDALEOVERSKRIFTER: Men det så ikke ut til å prege Carroll det minste. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Med målet mot Arsenal er Carroll oppe i seks scoringer, i tillegg til fire målgivende, mens Nolan står bokført med sju nettkjenninger.

For Arsenal er ikke situasjonen like lystig. Tapet mot Newcastle var deres andre på hjemmebane denne sesongen mot et nyopprykket lag, og slikt er selvsagt langt under pari for et lag med tittelambisjoner.

Det hjalp ikke at Robin van Persie gjorde comeback etter langvarig skade heller, eller at Andrei Arsjavin kom på banen tidlig i 2. omgang, for Arsenal skapte skuffende lite sjanser mot et disiplinert og oppofrende Newcastle-lag.

Riktignok traff Theo Walcott tverliggeren like etter pause, men ellers var det stort sett bare nesten.

Newcastle prioriterte defensiv trygghet framfor å kjøre de mange overgangsmulighetene som bød seg utover i kampen. Som da Jonas Gutierrez kom seg fri på venstrekanten, kikket opp, og oppdaget at han bare hadde fem Arsenal-spillere i nærheten.

En slik forsiktighet straffer seg gjerne på Emirates, men Newcastle slapp unna med det, og etter hvert skapte de også noen halvfarligheter etter noen herlige crossere mot spydspiss Carroll.

På overtid oppsummerte Laurent Koscielny ettermiddagen for Arsenal da han fikk rødt kort, for å ha felt Ranger på vei mot mål.

Tapet betyr at Arsenal kan ligge hele åtte poeng bak Chelsea, om de blå gjør jobben borte mot Liverpool i dag.

SLITER TUNGT PÅ HJEMMEBANE: Arsene Wenger. Foto: EPA/JONATHAN BRADY
SLITER TUNGT PÅ HJEMMEBANE: Arsene Wenger. Foto: EPA/JONATHAN BRADY Vis mer