DÅRLIG STEMNING: Det liknet ikke akkurat på en vennskapskamp da Georgetown-spillerne barket sammen med kinesiske Bayi i Kina i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/China Daily
DÅRLIG STEMNING: Det liknet ikke akkurat på en vennskapskamp da Georgetown-spillerne barket sammen med kinesiske Bayi i Kina i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/China DailyVis mer

Her blir basketball til basketak

Amerikansk-kinesisk vennskapskamp endte i kaos.

(Dagbladet): Det som skulle være en brobyggende tur til Kina for American Georgetown Universitys basketballag endte i slagsmål og kaos i dag, da laget møtte kinesiske Bayi Rockets til vennskapskamp.

Med ni minutter og 32 sekunder igjen av kampen havnet store deler av spillere og stab i masseslagsmål, der stoler ble kastet og slag ble utdelt ute på parketten, skriver Washington Post.

Bråket oppsto etter uenighet om en dommeravgjørelse.

Center Henry Sims skal ha fått kastet en stol etter seg, mens laget måtte dukke unna vannflasker kastet fra tribunen da de flyktet i garderoben.

SLAG OG SPARK: Stoler og vannflasker ble kastet mens spillerne sloss.Foto: SCANPIX/REUTERS/China Daily
SLAG OG SPARK: Stoler og vannflasker ble kastet mens spillerne sloss.Foto: SCANPIX/REUTERS/China Daily Vis mer

- I dag spilte to gode lag en veldig tett kamp som dessverre endte i opphetede utvekslinger mellom begge lag. Vi er virkelig lei oss for at denne situasjonen oppsto, sier Georgetown-trener John Thompson.

Spillerne skal ha vært i flere krangler underveis i kampen, og stemningen skal ha vært generelt dårlig. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i bråket.

- Vi er fortsatt takknemlige for muligheten studentidrettsutøverne våre har fått til å utøve sporten de elsker her i Kina, samtidig som de styrker sin forståelse av en nasjon vi respekterer og beundrer ved Georgetown University, sier John Thompson.

Georgetown har etter planen fem dager igjen av den ti dager lange turneen i Kina, men det er foreløpig uavklart om de vil fortsette.