Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ligacupen i England:

Her blir Ben (17) Liverpools yngste målscorer noensinne

Kom inn på 0-0. 

ØYEBLIKKET: Ben Woodburn har akkurat scoret sitt første mål for Liverpool, hjemme på Anfield, og ble med det klubbens ynggste målscorer gjennom tidene. <br>Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
ØYEBLIKKET: Ben Woodburn har akkurat scoret sitt første mål for Liverpool, hjemme på Anfield, og ble med det klubbens ynggste målscorer gjennom tidene.
Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Leeds 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Til tross for at Leeds fikk en gedigen sjanse allerede etter tre minutter, var det liten tvil om at hjemmelaget kjørte det klassiske oppgjøret mellom Liverpool og Leeds på Anfield i kveld.

Likevel yppet Championship-laget seg såpass at 0-0 sto seg til pause.

Liverpool-manager Jürgen Klopp rår over et skadeplaget mannskap om dagen, og så seg nødt til å starte med flere unggutter mot Leeds.

Det, mente Klopp før kampen, var helt uproblematisk. Det skulle vise seg at han fikk rett.

- Vi kan snakke så mye vi vil om å gi ungguttene sjansen, men av og til må vi gjøre det også, sa sjefen for de gode Anfield-tidene på en pressekonferanse.

Urutinert

Hele Klopps høyreside var ung og urutinert, og det var også derfra Leeds fikk en gyllen mulighet sju minutter ut i andre omgang.

Kevin Stewart mistet ballen midt på egen halvdel, ballen endte hos Leeds-spiss Kemar Roofe, som banket ballen på innsiden av Mignolets stolpe og ut.

- Og der var Leeds nærmest ledelsen i denne kampen, utbrøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Det var de en god stund etterpå også. Stolpetreffet satte i gang en voldsom offensiv mot Mignolet i Liverpool-målet og hjemmelaget hadde mer enn nok med å holde stand.

Klopps svar?

Å sette innpå det 17 år gamle stortalentet Ben Woodburn.

Snuoperasjonen

Det tok fem minutter før Wijnaldum traff innsiden av stolpen for Liverpool. Wooburn var centimetre unna å løpe returen i mål.

Fem minutter senere, i det 76. minutt, var det en annen unggutts tur til å skinne. 18 år gamle Trent Alexander-Arnold slo et perfekt innlegg fra dypet. Ballen duppet ned på fire meter, akkurat langt nok inn i feltet til at Divock Origi kunne skli ballen via Leeds-keeperens lår og inn til 1-0.

Der og da var Leeds ferdige. Liverpools unggutter hadde bare såvidt begynt.

Etter vakkert klikk-klakk-spill langs hele Leeds-feltet sto Woodburn plutselig alene på sju meter i det 81. minutt.

Liverpools tredje yngste debutant gjennom tidene (fikk debuten mot Sunderland i helgen) gjorde ingen feil og hamret ballen i det nærmeste krysset.

Jubelen på Anfield ville ingen ende ta. Verken for Woodburn eller fansen.

Scoringen gjorde Woodburn, 17 år og 45 dager gammel, til Liverpools yngste målscorer noen gang.

Og sendte samtidig Liverpool til semifinalen i ligacupen.

PS! Michael Owen var den yngste målscoreren i Liverpool FC før Woodburn. Han scoret sitt første da han var 17 år og 145 dager gammel.

PS2! Hull, med Adama Diomande og Markus Henriksen på banen, gikk videre til semifinale etter seier på straffespark hjemme mot Newcastle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!