Her blir Bjørgen portrettert av stjernefotograf

Uvant positur for gulljenta.

(Dagbladet): Fredag stakes langrennssesongen i gang, når Marit Bjørgen & Co. går åpningsrennet på Beitostølen.

Oppladningen har som vanlig vært knallhard for gulljenta fra OL, men hun har også koblet av ved å gjøre helt andre ting enn å kline til i skisporet.

Som å stå modell for fotografen Morten Krogvold.

Til vinteren er det VM i Oslo og i går kveld ble restaurerte Holmenkollen Restaurant åpnet. Samtidig ble det avduket en fotoutstilling, hvor 13 norske skidronninger har latt seg portrettere av Krogvold - et prosjekt som er finansiert av investor Christian Ringnes og Eiendomsspar.

Dagbladet har fått bakombildene til Svein Erik Dahl i Samfoto, som viser hvordan bildene av Marit Bjørgen ble til.

De andre skiessene som er portrettert er Liv Grete Poiree, Tora Berger, Berit Aunli, Anette Bøe, Bente Skari, Therese Johaug, Anette Sagen, Kari Traa, Stine Lise Bratsberg, Stine Brun Kjeldaas, Andrine Flemmen og Ragnhild Myklebust.

Bjørgen kjenner presset foran VM på hjemmebane og har satset på samme oppladning som i fjor.

- Jeg er forberedt på stort VM-press. OL-medaljene har skapt forventninger, men jeg kan ikke gjøre mer enn mitt beste. Så langt fungerer alt fint. Testresultatene er på samme nivå som i fjor, sier Bjørgen til NTB.

UTSTILLING: Morten Krogvold stiller ut en portrettserie av 13 norske skidronninger på Holmenkollen Restaurant. Foto: SVEIN ERIK DAHL / SAMFOTO
UTSTILLING: Morten Krogvold stiller ut en portrettserie av 13 norske skidronninger på Holmenkollen Restaurant. Foto: SVEIN ERIK DAHL / SAMFOTO Vis mer