ÆRESMEDLEM: Her blir Ole Einar Bjørndalen tatt opp på scena og hyllet som æresmedlem i Simostranda i kveld.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ÆRESMEDLEM: Her blir Ole Einar Bjørndalen tatt opp på scena og hyllet som æresmedlem i Simostranda i kveld. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Her blir Bjørndalen hyllet i et fullsatt klubbhus i hjembygda

Ble æresmedlem i Simostranda.

SIMOSTRANDA (Dagbladet): Det er ikke ofte Ole Einar Bjørndalen (40) får tid til en svipptur hjemom hjembygda Simostranda, men når sjansen bød seg, så trommet idrettslaget kjapt sammen til en feststund med mannen som under Sotsji-OL klatret helt til topps på lista over tidenes mestvinnende vinterolympiere.

Nå i kveld er hele bygda samlet på klubbhuset Eikvang for å hylle bygdas store sønn.

- Dette setter jeg utrolig stor pris på, og jeg hadde ikke ventet at det skulle bli så stort, sier Ole Einar Bjørndalen når han ser hvor mange som har møtt opp for å se og hylle hans prestasjoner.

Bjørndalen ble møtt med korpsmusikk, Modum-ordfører Terje Bråthen fortalte om den kollektive stoltheten som har lagt seg over bygda på bakgrunn av skiskytterens vanvittige prestasjoner.

Lederen i hovedstyret i Simostranda IL, Thor-Erik Varsla, utnevnte skiskytteren til æresmedlem på stedet.

HYLLES: Ole Einar Bjørndalen blir tatt godt i mot av publikum i salen.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HYLLES: Ole Einar Bjørndalen blir tatt godt i mot av publikum i salen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi har kikket i idrettslagets lover og regler for å finne hvor mange VM- og OL-gull, man må ha for å bli æresmedlem i klubben, men vi har ikke klart å finne noe om det i klubbens regler. Men selv om vi egentlig må fatte vedtak om æresmedlemskap på årsmøtet, så tar vi sjansen på at 19 VM-gull og OL-gull er nok til å bli æresmedlem, sa Thor-Erik Varsla til entusiastisk klapping fra salen.

Bjørndalen fikk også utstedt et parkeringsbevis for bobilen i området rundt idrettslaget, som et hint om at han må legge turen innom Simostranda litt oftere.

OL-KAKE: Bjørndalen ble møtte med denne OL-kaka i kveld. Foto: Roy Wahlstrøm
OL-KAKE: Bjørndalen ble møtte med denne OL-kaka i kveld. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer