Her blir Brann refset for homohets

Men Bergens Tidende glemte å feie for egen dør...

(Dagbladet.no): Etter sitt første seriegull på 44 år er Branns årbok for 2007-sesongen et sikkert valg under bergenske juletrær.

Annonseteksten for årboken har imidlertid ikke falt ikke i smak hos Landsforeningen for lesbiske og homofile.

De har beskyldt seriemesteren for homohets, på grunn av den Anne B. Ragde-inspirerte annonseteksten «Vil du lese om grisebønder og homser i Trøndelag eller ekte mannfolk i Bergen?»

- Vi burde visst det

Bergens Tidendes nettutgave la klokka 15 i dag ut en sak med tittelen «Beklager ikke homohets». Saken var illustrert med en faksimile av annonsen - og inneholdt krasse uttalelser fra lederen for prosjektet «Med idretten mot homohets», Håvard Øvregård.

Så langt alt vel.

Det bt.no derimot glemte, var at de selv hadde den nøyaktig samme annonsen på sine sider - attpåtil i saken der Brann fikk på pukkelen.

Da Dagbladet.no ringte i 17.40-tida var den aktuelle annonsen nettopp fjernet fra avisas nettside.

OOOOPS: «Beklager ikke homohets» skriver Bergens Tidende i tittelen. Nede til høyre har imidlertid avisa den nøyaktig samme annonsen som Brann ble kritisert for... Faksimile: bt.no
OOOOPS: «Beklager ikke homohets» skriver Bergens Tidende i tittelen. Nede til høyre har imidlertid avisa den nøyaktig samme annonsen som Brann ble kritisert for... Faksimile: bt.no Vis mer

Ansvarlig redaktør Einar Hålien ble gjort oppmerksom på blunderen i kveld, og var ikke i tvil om at annonsen måtte fjernes.

- Jeg synes annonseteksten spiller på fordommer. Nå har vi i hvert fall fjernet den, og tar selvkritikk på at den ikke skulle vært publisert, sier han,.

- Synes du glippen er pinlig?

- He-he, det kan du kanskje si. Vi burde visst at vi hadde den samme annonsen selv, sier han.