ÅRETS ML? Charlie Adam hamret ballen i mål fra egen banehalvdel. Chelsea-keeper Courtois oppfattet det for sent. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
ÅRETS ML? Charlie Adam hamret ballen i mål fra egen banehalvdel. Chelsea-keeper Courtois oppfattet det for sent. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB ScanpixVis mer

Her blir Chelsea-keeperen overlistet - fra 60 (!) meter

Det holdt likevel ikke til poeng for Stoke.

Chelsea - Stoke 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Chelsea har, som det eneste laget i ligaen, ikke tapt hjemme på Stamford Bridge denne sesongen, men sto likevel før kveldens kamp med uavgjort i tre av de fire siste hjemmekampene.

Å fortsette å avgi poeng her har ikke klubben råd til dersom de vil unngå å kjenne pusten til Arsenal og Manchester City i nakken.

Også i kveld var det lenge uavgjort i målprotokollen, mye takket være det som fort blir kåret til årets mål av Charlie Adam. Midtbanespilleren hamret ballen i mål fra nærmere 60 meter i første omgang.

- Scoringen fra Charlie, en fantastisk scoring, sjokkerte oss. Det var et hardt slag, men vi reiste oss, sier John Terry ifølge Premier Leagues egen hjemmeside.

- Det er et mål alle superspillere i verden ønsker å score, sier Chelsea-manager José Mourinho, som nevner Pelé, Maradona og Messi når han ramser opp superspillere.

Økte tempoet Men Chelsea slo på turboen i andre omgang, og fikk belønning da Stoke-keeper Asmir Begovic var uoppmerksom. Han kastet ballen mot en medspiller uten å ense at Willian var i nærheten.

Brasilianeren plukket opp ballen og sendte den videre til Eden Hazard. Sistnevnte lot Loic Rémy sette ballen i det tomme målet.

Kald Hazard Eden Hazard er manges favoritt til årets spiller i Premier League, og den lekne teknikeren var tidvis i storform i kveld. Han fikk også æren av å sendte hjemmelaget i føringen.

For Wollscheid var klønete og var ikke i nærheten av ballen da han taklet Fabregas på femmeteren. Stoke-spillerne protesterte ikke da dommeren resolutt pekte på krittmerket.

DRØMMEMÅL: Charlie Adam feirer scoringen med lagkamerater. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix
DRØMMEMÅL: Charlie Adam feirer scoringen med lagkamerater. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer

Eden Hazard var som vanlig sikkerheten selv, og trillet ballen midt i mål på kaldeste vis.

Og Chelsea hadde et solid grep om kampen på dette tidspunktet, og man satt med følelsen av at noe spesielt måtte skje om Stoke skulle få med seg noe fra London. Og akkurat da dukket Charlie Adam opp fra intet.

Vanvittig scoring Midtbanespilleren så at Chelsea-keeper Courtois var langt ute i banen, og banket like godt til fra nærmere 60 meter. Ballen gikk i en fin bue over sisteskansen, som bare fikk noen fingre på ballen før den gikk videre i mål.

- Det er et mål jeg bare scorer én gang i løpet av livet, sier Charlie Adam selv.

Han var overrasket over at han hadde kraften til å score fra et slikt hold, særlig på en slik kvalitetskeeper.

- David Beckham, take a bow, sa TV2-kommentator Per-Jarle Heggelund på direkten.

De fleste husker nok den historiske scoringen til Beckham fra egen banehalvdel mot Wimbledon i 1996.

- Det er bedre enn målet til Beckham, mente BBCs Robbie Savage.

Tidligere Stoke-spiller Matthew Etherington fulgte opp:

- Jeg vil ikke se mange finere mål i min levetid. Det er ikke til å tro, sier han ifølge BBC.

Scoringen ble til slutt bare et trøstemål for Stoke-fansen, som likevel fikk med seg et øyeblikk de aldri vil glemme.

Costa ut med skade Diego Costa har slitt med småskader den siste tiden, og startet kampen på benken i kveld. I pausen valgte likevel José Mourinho å slippe til angriperen.

Det tok bare 12 minutter før Costa tok seg til baksiden av låret og signaliserte at han måtte byttes ut. Det er svært dårlig nytt for de blå.