KAMPENS ENESTE SCORING: Her avgjøres kampen. Men var John Terry borti ballen før den gikk i mål? Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
KAMPENS ENESTE SCORING: Her avgjøres kampen. Men var John Terry borti ballen før den gikk i mål? Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB ScanpixVis mer

Her blir Chelsea reddet på overtid

Men var John Terry borti ballen?

Chelsea - Everton 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Chelsea topper en rekordjevn Premier League, og var ute etter å sikre den ledelsen mot et Everton-lag som er vanskelig å slå. Laget fra Liverpool stod foran en tøff oppgave, mot et Chelsea-lag som ikke har tapt på hjemmebane i ligaen denne sesongen.

Ikke bare det, Chelsea hadde ikke tapt i ligaen på Stamford Bridge med José Mourinho som manager på 73 kamper (57 seire og 16 uavgjort) før dagens kamp.

Og den rekka ble forlenget i dag.

Begge lagene så ut til å frykte tap mer enn ønsket om å vinne, og det var ingen stor forestilling som ble vist i London. Men på overtid fant endelig hjemmelaget veien til nettmaskene.

Et frispark ble slått inn fra venstre av Frank Lampard, og ballen ble stusset av Branislav Ivanovic. John Terry kastet seg foran Everton-keeper Tim Howard, og midstopperen så ut til å få foten på ballen, men reprisen gjorde det vanskelig å slå fast om han var sist på ballen. Målet kom snaut tre minutter på overtid, til stor glede for hjemmefansen.

SLEIT LENGE: Everton var fullt på høyde med Chelsea, men fikk ikke med seg poeng fra Stamford Bridge. Branislav Ivanovic forsøker å overliste Tim Howard uten hell. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
SLEIT LENGE: Everton var fullt på høyde med Chelsea, men fikk ikke med seg poeng fra Stamford Bridge. Branislav Ivanovic forsøker å overliste Tim Howard uten hell. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

Ballen gikk via Tim Howard og i mål, og keeperen ble seinere kreditert med selvmål.

Sliter mot Chelsea Statistikkbyrået Opta meldte på Twitter at Everton ikke har slått Chelsea på Stamford Bridge på de siste 18 kampene (ni tap og ni uavgjort), og det ville seg ikke i kveld heller.

Chelsea og Everton er de to lagene som har sluppet inn færrest mål i årets Premier League, det var derfor ikke overraskende at lagene gikk til pause med 0-0.

Den første omgangen viste to lag som prioriterte defensiv trygghet framfor offensivt spill. Det var en omgang uten de helt store sjansene, men Everton var fullt på høyde med hjemmelaget. Leon Osman og Kevin Mirallas testet begge Petr Cech i Chelsea-målet, uten å overliste keeperen.

Lampard historisk På motsatt banehalvdel var det Eden Hazard og Samuel Eto'o som skapte farligheter, uten at det ble tellende i målprotokollen.

Frank Lampard spilte sin 572. Premier League-kamp i dag, og tangerte dermed David James på en delt andreplass. Ryan Giggs har flest kamper med sine 630.