Her blir de norske OL-håpene skjelt ut og slått etter på trening

Tøffe tak i Østerrike.

STUBAITAL (Dagbladet): For å forberede seg best mulig til de kommende lekene i Sotsji i februar, har snowboardforbundet leid seg inn i en bakke på toppen av Stubaital-breen i Østerrike.

Bakken, som er laget som en kopi av OL-løypa i Sotsji, har de norske snowboarderne tilgang til, sammen med resten av verdenseliten, i tre timer hver formiddag. Så åpner den for alle som tør.

Dermed blir også køene ganske lange etterhvert, så for å utnytte tida mest mulig effektivt, haiker snowboarderne med andre kjørere i bakken, dersom de sitter alene på t-krokene som tar dem til topps.

- Aus!
Da Dagbladet besøkte snowboarderne i anlegget som ligger rundt 3000 meter over havet, var det åpenbart at ikke alle likte gratispassasjeren med snowboard under føttene.

Landslagets Gjermund Bråthen, med Dagbladets hjelmkamera på hodet, ble møtt av en rett høyre fra en eldre mann i heisen.

- Bitte, sier Bråthen idet han forsøker å komme seg på den ledige plassen på kroken.

- Aus, svarer mannen, og forsøker ifølge Bråthen å slå til ham.

Bråthen haiker ikke videre med mannen oppover bakken.

Skjelt ut
Heller ikke Silje Norendal slapp unna østerriksk vrede i går. Norendal hoppet på heisen sammen med en ung jente som sto alene. Jenta ville ikke ha med Silje, og skal ha forsøkt å hoppe av heisen i fart. Norendal oppfattet ikke det, og holdt rundt jenta for å sikre at hun ikke falt av heisen.

Det falt jentas far tungt for brystet. Han sto alene på t-kroken bak og kokte regelrett over.

På toppen kjørte han derfor rett ut av t-kroken, og foran øynene på Dagbladet, kjørte han rett inn i gruppa med snowboardkjørere som sto utenfor innhegningen OL-kjørerne trener i.

Der sto også Silje.

Mannen grep tak i henne og skjelte henne svært høylytt ut. Norendal forsøkte å forklare at hun bare forsøkte å være snill da hun holdt rundt jenta hans, men mannen hørte ikke på det øret.

I stedet ble det en konfrontasjon med to av de andre kjørerne, som nesten ble stukket ned av stavene mannen veivet rundt seg i sinne.

- Det har aldri skjedd meg før, sier Norendal til Dagbladet.

- Han var jo helt gæren. Men jeg er jo litt slu i heiskøen også, så jeg har kanskje tatt det litt for langt. Men jeg må jo komme meg opp til toppen her fortest mulig, vi har den jo bare i tre timer hver dag.