Her blir det rock\'n roll

Når Henrik Bjørnstad kommer ut av tunnelen inn til det 16. hullet på den tredje runden, vil han bli møtt av et massivt jubelbrøl. Fra mer eller mindre fulle amerikanere.

SCOTTSDALE (Dagbladet.no:)

- Her blir det vilt, sier den norske PGA-proffen til Dagbladet.no.

- Jeg har all mulig grunn til å glede meg til den opplevelsen.

Da Henrik Bjørnstad kom den samme veien 15 hull inn i den andre runden av FBR Open i kveld norsk tid, var han mer lettet enn spent.

En meningsløs bogey på hull 14 - den tredje for runden - var på mirakuløst vist blitt etterfulgt med en birdie på hull 15 (par 5). Og puttet han elendig på det 14. senket han ballet ditto mesterlig på hullet etter.

Til en liten opptur.- Jeg trengte den birdien der, sier Bjørnstad.

- Jeg var veldig frustrert etter tre-putten på det foregående hullet. Men runden min var sånn i dag - det var mest slit og stang ut. Jeg hadde ikke godfølelsen i kroppen i det hele tatt.

Opp og ned

HER BLIR DET LIV: - Jeg gleder meg, sier Henrik Bjørnstad. Det legendariske sekstende hullet på TPC of Scottsdale blir omkranset av rundt 70.000 ville amerikanere når nordmannen slår ut i morgen kveld. Foto: Morten Pedersen
HER BLIR DET LIV: - Jeg gleder meg, sier Henrik Bjørnstad. Det legendariske sekstende hullet på TPC of Scottsdale blir omkranset av rundt 70.000 ville amerikanere når nordmannen slår ut i morgen kveld. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Allerede fra det første utslaget måtte Henrik Bjørnstad slite for å holde seg på par og fire under for turneringa. Da den første bogeyen kom på hull seks var den bare et resultat av alt det andre som ikke hadde gått hans vei.

Men nok en gang viste 26-åringen at han har evnen til å legge problemene bak seg.

Og da han rundet etter ni hull hadde han spilt birdie på hullene sju og ni og var plutselig fem under par totalt.

Der og da så det ut til at Henrik Bjørnstad hadde funnet rytmen i den andre runden i FBR Open. Istedet fant driven hans på hull 11 det store vannet til venstre. Og etter droppen fra vannkanten var bogey det beste han kunne håpe på. Akkurat som om det var det han trengte.

- Jeg håpet å komme i gang etter ni, men så skjedde altså det der, sier han. - Jeg hadde ikke flyt i det hele tatt. Og da den neste bogeyen kom på hull 14 var det lite moro.

- Heldigvis snudde det. Litt, smiler han.

Lite stemte

Men ikke nok til at Henrik Børnstad klatret dit han ønsket å være på resultatlista. Og nok en gang var det uflaksen som var årsaken da han traff en kanondrive på det 300 meter lange 17. hullet (par 4). Utslaget nådde greenen, men spratt til høyre istedenfor til venstre.

Og gjorde alt annet enn par bortimot umulig.

- Den første putten kunne jeg ikke legge nærmere flagget enn ti meter, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

- Jeg hadde slått en perfekt drive og ble ikke belønnet i det hele tatt. Men sånn var denne runden - det var lite som stemte. Derfor føler jeg det er helt greit med 69 slag.

IKKE HELT FORNØYD: Til tross for to under par og en plassering høyt oppe på listene, føler Bjørnstad at han kunne vært enda høyere oppe. - Det var lite som stemte i dag, sier han til Dagbladet.no