Her blir dommeren angrepet av guttespillerens far: - Helt vanvittig

Dansk G13-kamp.

(Dagbladet): Det er en kjent sak at foreldre har for vane å være overivrige på sidelinja når barna er i aksjon i idrett.

Men i Danmark i helga var det en pappa som tok det for langt. Da Odense Boldklub og Odense Kammeraternes Sportsklubs G13-lag møtte hverandre til lokaloppgjør, fikk en far på sidelinjen nok.

En OB-spiller skal ved tre anledninger ha slengt med leppa mot en motstander. Dommeren ga ham flere advarsler, og valgte å dra fram det gule kortet da det ikke så ut til å hjelpe. Da så faren rødt, ifølge danske BT.

Han løp ut på banen og slo til dommeren, og rev ham i trøya. Kampen ble da avblåst, og Odense Kammeratenes Sportsklub ble tildelt seieren. Nå er faren anmeldt til politiet.

- I min verden skal ikke sånt skje. Det er helt vanvittig at slikt kan skje på en fotballbane. Jeg har ikke ord. Vi er jo der for å gjøre en jobb, sier dommeren.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

- Sa bare «bum» Dommeren, Jim Frandsen, forteller til Dagbladet at han har vært dommer i 15 år, og har over 4 000 kamper bak seg.

Slik forklarer han situasjonen overfor BT:

- Ballen blir tatt av en OB-spiller og går ut til corner. OB-spilleren blir sur fordi han mener det er frispark. Han blir veldig sur og sier de verste ting til motspilleren, blant annet «din idiot» og du er «hjernedød». Det kan jeg ikke unngå å høre, for jeg står rett ved. Jeg ber ham slutte og snakke ordentlig. Jeg sier det tre ganger, men hver gang får jeg bare «nei» til svar, sier Frandsen.

- Jeg ville gi ham et gult kort, som her gir en ti minutters avkjøling på sidelinja. Men da jeg tar det frem, sier det bare «bum» bakfra, og jeg blir tatt rundt halsen. Etterpå står han og truer meg, mens jeg er på vei vekk.

Det brakte frem vonde minner for fotballdommeren, som har blitt overfalt en gang tidligere. Da ble han angrepet med flaske, og fikk et kutt i halsen.

- På Facebook har mange spurt meg hvorfor jeg ikke slo tilbake. Men det handler ikke om å kunne eller å være sterk nok til det, det handler om å være klok, sier Frandsen til Dagbladet.

- Han var heldig Faren forteller også sin versjon av saken overfor BT. For han handlet det om utvisningen, og at han kun viste ut sønnen og ikke motspilleren.

- Spilleren sier hold kjeft til sønnen min. Og han sa det samme tilbake. Dommeren angriper så min sønn og spør hvorfor han snakker slik. Jeg bryter inn og sier til dommeren at han kan sende begge ut. Men han går kun etter sønnen min. Jeg sier: «For helvete, hvorfor går du bare etter mitt barn? Hvis du dommer korrekt, skal begge ut», sier han til avisa.

Videre sier faren at dommeren var heldig som slapp så lett unna.

- Selvfølgelig gikk jeg på banen. Jeg tok tak i dommeren og sa at han skulle gå ut. Du skal aldri mer gå etter sønnen min, sa jeg. Han var heldig, for jeg kan bli veldig sur. Han skal aldri gå etter mitt barn igjen.

- Hvorfor var han heldig? spør BT.

- Det kan være det samme. Det kan jeg ikke si. Men jeg kan bli veldig sur. Jeg skal passe på sønnen min. Hva hadde du gjort, hvis en dommer gikk etter din sønn?

Foreldrevettregler Geir Åge Holen, dommerkonsulent i Norges Fotballforbund, sier til Dagbladet at han ikke kjenner til noen slike episoder i Norge. Det havner i så fall hos jussavdelingen i NFF.

- Jeg kan si at det ikke er noe vi ønsker på en fotballbane, for å si det sånn, sier Holen.

NFF har på sine hjemmesider noen foreldrevett-regler, som blant annet inneholder følgende setning:

«Respekter dommerens avgjørelser — selv om du av og til er uenig!»