DYTTET TIL: Laglederen for Kløfta 2 dytter til dommeren i G16-kampen mot Sørumsand 3. Kampen blir dermed avbrutt. - Vi ser alvorlig på dette, sier sportslig leder i Kløfta, Joakim Bjerven. Video: Privat Vis mer

Angrep dommer i Akershus:

Her blir dommeren dyttet i G16-kamp i Akershus. Kamp måtte avbrytes

G16-kamp på Romerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tilskuerne på en kamp mellom G16-lagene Sørumsand 3 og Kløfta 2 ble vitne til stygge scener i går kveld.

Drøyt 20 minutter ut i kampen oppsto det høylytte diskusjoner på sidelinja, noe som seinere eskalerte og en lagleder fra Kløfta dyttet til dommeren.

Dommeren valgte deretter å blåse av kampen.

Joakim Bjerved, sportslig leder i Sørumsand Fotball, forteller:

- Dommerne prøvde å vise ut treneren som var hissig. Treneren nektet å adlyde og dyttet til dommeren. Hele saken er trist, sier Bjerved til Dagbladet.

Det var en oppmerksom tilskuer som fanget opp hendelsen på video. Den sportslige lederen forteller at dommeren ikke ønsker å uttale seg til pressen.

- Jeg har snakket med dommeren som har avlagt rapport til fotballkretsen. Dette er ungdomsfotball og gutter på 15-16 år. Treneren ødelegger for alle. Dommeren blåste av og avbrøt kampen fordi han ikke følte seg trygg, sier Bjerved.

Alvorlig

Ledelsen i Kløfta forteller:

- Vi ser svært alvorlig på denne saken og dette er oppførsel som ikke samsvarer med Kløftas verdier, sier Kjetil Kokkim, leder av fotballgruppa i Kløfta, til Dagbladet.

- Vi er i tett dialog med Akershus fotballkrets og Sørumsand for å få løst denne saken og vi venter nå på en rapport. Da har vi morgendagen på å gi vår versjon av hendelsen

- Får dette konsekvenser for treneren?

- Det er klart dette får konsekvenser, men nøyaktig hva som skjer kan jeg ikke si noe om nå.

Etter det Dagbladet erfarer har det vært bråk rundt det aktuelle Kløfta-laget tidligere.

- Jo, det har vært noe uro rundt treneren ved en tidligere anledning, men ikke av samme kaliber som nå, sier Kokkim.

Til behandling

Akershus Fotballkrets bekrefter at de er klare over hendelsen som skjedde mandag kveld.

- Vi er kjent med saken, og den er til behandling i administrasjonen. Så lenge saken er under behandling ønsker vi ikke å kommentere ytterligere, sier Gro Langdalen, styreleder Akershus Fotballkrets til Dagbladet.

Henrik Lunde er seksjonsleder for barn og unge i Norges Fotballforbund. Han sier at det er sjelden de hører om dytting og slåssing, men problemet det jobbes mest med er verbalt.

- Der ligger nok hovedproblemet. Fra barn- og ungdomssiden er det sjelden vi hører om dytting eller slåssing. Det er bra at klubben her er på og sier at de ikke vil ha noe av sånt. Det er langt over streken, sier Lunde til Dagbladet.

Verken dommeren eller den aktuelle Kløfta-treneren ønsker å kommentere saken.

PS: På fotball.no er Sørumsand 3 - Kløfta 2 registrert med et 3-0-resultatet etter gårsdagens hendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer