Her blir «ekstremt raske» Hamoud parkert av Molde-komet (19)

Sjekk hundremetersløpet som ga Godset-backen strekk.

Molde - Strømsgodset 2-1

MOLDE (Dagbladet): Zlatko Tripic (19) spilte i 5. divisjon i 2010, men imponerte stort i Tippeligaen da han fikk sjansen av Ole Gunnar Solskjær mot slutten av fjorårssesongen.

I går fikk han et kvarter på banen i serieåpningen mot Strømsgodset. Og han brukte bare noen minutter på å vise hvorfor mange tror han kan bli en gjennombruddsmann i norsk fotball i år.

På stillingen 2-0 til Molde fikk han ballen nede på egen 16-meter. Tripic hadde på seg Mounir Hamoud, som går for å være blant de hurtigste backene i norsk fotball.

- En spiller som har ekstrem fart, og som er veldig god en mot en, sa daværende Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen da Hamoud ble tatt ut på A-landslaget i 2009.

Ga Angan et klapp på skuldra
Likevel bestemte Tripic seg for å utfordre Hamoud på farta - og det ble rått parti.

Tripic fosset forbi langs venstresida, og rundt midtstreken begynte det å lugge bak i hamstringen hos Hamoud. Men da var han allerede distansert, og Moldes 19-åringen løp helt til han var inne i Godsets 16-meter. Der hadde han oversikt nok til å trille ut til en umarkert Davy Claude Angan, som bare kunne trille ballen i det åpne målet.

Ole Gunnar Solskjær var i ferd med å starte jubelen ute på sidelinja, men ivorianeren er ikke blant de stødigste avslutterne, og satte ballen i tverrliggeren.

Dermed ble Tripic snytt for en målgivende pasning etter sitt sugende hundremetersløp, uten at han klandret Angan for det.

- Det er kjipt at det ikke ble mål, men jeg ga Angan et klapp på skuldra, sier han.

- Jeg tenkte at jeg bare kunne springe fra Godset-spilleren, siden jeg nettopp hadde kommet inn. Det var et langt løp, smiler Tripic, som hevder at han ikke angrer på at han selv ikke avsluttet.

 - Jeg føler at jeg gjorde det rette med å gi ballen videre til Davy, det var synd at han bommet. Jeg er en spiller som heller vil ha en assist enn å score mål, hevder han.

- Spør han som fikk strekk
Angan hadde nesten dårlig samvittighet for at han ikke tok bedre vare på kjempesjansen.

- Jeg må bare si unnskyld til Zlatko for at jeg bommet, sier han.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere beskrevet Tripic som en vinnerskalle og «akkurat den typen jeg leter etter».

Om kjempeløpet etter 80 minutter har han følgende kommentar:

- Du kan heller spørre Godset-spilleren som fikk strekk.