Her blir EM-vakten banket opp av russiske fotballpøbler

Totalt fire vakter til sykehus etter stygge slåsskamper i pausen mellom Russland og Tsjekkia.

STYGGE SLÅSSKAMPER: Fire vakter ble kjørt til sykehus da flere supportere barket sammen i pausen mellom Russland og Tsjekkia. Foto: YouTube.
STYGGE SLÅSSKAMPER: Fire vakter ble kjørt til sykehus da flere supportere barket sammen i pausen mellom Russland og Tsjekkia. Foto: YouTube.Vis mer

(Dagbladet): Russland - Tsjekkia 4-1

Fire publikumsvakter ble banket opp, og kjørt til sykehus da en større gruppe med det som skal være russiske fotballpøbler begynte å slåss i pausen da Russland og Tsjekkia møttes i går kveld.

På et filmklipp - lastet opp på YouTube av en polsk supporter - vises det hvordan en vakt blir både slått og sparket flere ganger, selv mens han ligger på bakken. En annen vakt får også flere slag og spark i videoen.

YouTube: Her kan du se klippet! (Vi advarer mot sterke bilder!)

Ifølge Kiev Post ble vaktene banket opp av pøblene da de prøvde å gripe inn i en slåsskamp mellom en gruppe supportere. En talsmann for politiet i Wroclaw sier at det var den eneste voldelige hendelsen i løpet av gårsdagen.

- Vi forsøker å identifisere gjerningsmennene, sier talsmann Pawel Petrykowski i Wroclaw-politiet ifølge NTB.

- Fredelig og rolig Knut Tørum kommenterte kampen mellom Russland og Tsjekkia for Canal 9 i går, og sier til Dagbladet at han ikke fikk med seg noe bråk.

- Absolutt ikke. Jeg har ikke hørt noe om dette før du nevner det nå. Stemninga på kampen var veldig bra, og stemninga utenfor var god helt fra tidlig på ettermiddagen. Vi måtte jo ta trikk fordi det var så mye kaos i byen, men fikk ikke med oss noe bråk. Det var bare trivelig, sier Tørum til Dagbladet.

Også i den ukrainske byen Lviv var det slåsskamper lørdag. I en «fan zone» - en supportersone - brøt det ut slåsskamper mellom russiske og ukrainske supportere.

Daily Mail skriver at Lviv-regionen var hovedregionen for ukrainske motstandsmenn som kjempet for en selvstendig, ukrainsk stat da de var underlagt Sovjetunionen fra 1939 til 1991. Forholdet mellom Lviv-inbyggere og russere er derfor meget anstrengt.

- Trodde de var døde Slåsskampene i Lviv skjedde to dager etter at det ble meldt at en gruppe engelske og russiske supportere hadde blitt angrepet i den polske byen Lodz, torsdag kveld.

Ifølge det irske nettstedet joe.ie satt supporterne på en pub og drakk da angrepet fant sted. Angivelig skal det være supportere av det lokale laget LKS Lodz som angrep supporterne.

- Da de startet å slå, løp vi ut. Inngangen ble barrikadert, og vi som sto utenfor fikk med oss hovedtyngden av angrepet, sa et polsk vitne ifølge det irske nettstedet.

- Folk lå livløse på asfalten. Jeg trodde de var døde. Etter et par minutter reiste en seg, og så en til. Da ble jeg veldig lettet, sier et annet vitne.

SLÅSSKAMPER: Også i den ukrainske byen Lviv brøt det ut slåsskamper. Her prøver politiet å skille ukrainske og russiske supportere fra hverandre. Foto: AP Photo / Petro Zadorozhnyy / NTB Scanpix
SLÅSSKAMPER: Også i den ukrainske byen Lviv brøt det ut slåsskamper. Her prøver politiet å skille ukrainske og russiske supportere fra hverandre. Foto: AP Photo / Petro Zadorozhnyy / NTB Scanpix Vis mer