- LYKKETREFF: En serie av tilfeldigheter førte til at en mann fra Sarpsborg ble 41 millioner kroner rikere da  hingsten «X. Factor» med kusk Vidar Hop som stakk av med seieren i dagens siste løp i V75 på Forus. Målfoto: Norsk rikstoto
- LYKKETREFF: En serie av tilfeldigheter førte til at en mann fra Sarpsborg ble 41 millioner kroner rikere da hingsten «X. Factor» med kusk Vidar Hop som stakk av med seieren i dagens siste løp i V75 på Forus. Målfoto: Norsk rikstotoVis mer

Her blir en skrivefeil verdt 41 millioner kroner

En mann fra Sarpsborg skrev feil dato på V75-kupongen. Dermed vant han en av tidenes høyeste gevinster.

(Dagbladet): Noen hevder spill på trav fordrer kunnskap. Dagens heldige vinner er ikke blant dem.

- Jeg har akkurat snakket med ham, en mann fra Sarpsborg. Han hadde levert en kupong verdt 48 kroner, og de fleste tallene var basert på fødselsdatoer i familien, sier salgsdirektør Geir Langseth i Norsk rikstoto til Dagbladet.

Feil ble riktig Da mannen kom hjem fra sin lokale kommisjonær, oppdaget han at en av datoene var blitt skrevet ned feil på kupongen.

- Den feilen førte til at han fikk inn vinneren i det nest siste løpet, sier Langseth.

Før det siste løpet var det hele 14 spillere som kunne få alle sju rette. De fleste av disse hadde spilt på favoritten «Big Boss», men hesten galopperte. I stedet var det hingsten «X. Factor» med kusk Vidar Hop som stakk av med seieren.

- Mange lykketreff Til tross for at vinnerhesten var andrevalg i løpet, hadde ingen andre en mannen fra Sarpsborg denne hesten på sin kupong.

- Han er helt i hundre nå, sier Langseth.

- Det er sjelden vi opplever en vinner med så høy grad av lykketreff og heldige omstendigheter. Men det viser at lykkespill også kan gi resultat, sier Langseth.

Blant de høyeste Vinneren ønsker ifølge Langseth å være anonym. Men han beskrives som en småspiller - som inntil i dag er i fast arbeid.

Den høyeste vinnerpotten som er utbetalt i Norge er på 51 millioner kroner.

- Jeg vil tro dette er blant de fem-seks høyeste vinnerpottene vi har utbetalt noensinne, sier Langseth.