Her blir Fjørtoft dynket i øl av feirende Dortmund-spillere

- Jeg lukter litt øl nå, for å si det mildt.

DYNKET: Jan Åge Fjørtoft og kollegene i tyske Sky News blir dynket av feirende Dortmund-spillerne. Foto: Twitter
DYNKET: Jan Åge Fjørtoft og kollegene i tyske Sky News blir dynket av feirende Dortmund-spillerne. Foto: TwitterVis mer

(Dagbladet): Borussia Dortmund sikret sitt andre strake ligamesterskap da de slo Mönchengladbach 2-0 på eget gress lørdag kveld.

Etter kampen dusjet feirende Dortmund-spillere øl på alt og alle, og trener Jürgen Klopp slapp så definitivt ikke unna.

Jan Åge Fjørtoft kommenterte kampen for tyske Sky News, og også han - og resten av tv-teamet - ble dynket i humle av Dortmund-spillerne.

DYNKET: Dortmund-trener Jürgen Klopp blir dynket i øl etter at Dortmund sikret ligagullet for andre året på rad. Foto: Reuters / Ina Fassbender / Scanpix
DYNKET: Dortmund-trener Jürgen Klopp blir dynket i øl etter at Dortmund sikret ligagullet for andre året på rad. Foto: Reuters / Ina Fassbender / Scanpix Vis mer

- Hele studio ble jo fylt av øl. Jeg lukter litt øl nå, for å sid et mildt, ler Jan Åge Fjørtoft da Dagbladet slo på tråden lørdag kveld.

- Det var en utrolig stemning her etter kampslutt. 80 000 fans, og en helt utrolig stemning, sier han.

Imponerende Viasat-programlederen og den tidligere Bundesliga-proffen er dypt imponert over hva Dortmund har prestert de siste to åra.

- At Dortmund vinner for andre året på rad når de har hentet spillere som svært få har hørt om er rett og slett imponerende, sier Fjørtoft.

TID FOR KOS: Mats Hummels kysser dama si ute på banen etter seieren. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
TID FOR KOS: Mats Hummels kysser dama si ute på banen etter seieren. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Han gir suksesstreneren Jürgen Klopp mye av æren for Dortmund-suksessen.

- Han er en trener som forstår denne nye fotballgenerasjonen. Siden han kom har de hatt en fantastisk suksess, og han skal ha mye av æren for det. Men Dortmund har også fornuftige folk i administrasjonen som gjør en veldig god jobb, sier Fjørtoft.

Jobber som gale Fjørtoft roser også spillestilen til Dortmund.

- Det er en klubb jeg blir glad av å se når de spiller fotball. De spiller flott fotball, spillerne jobber som gale, de slutter aldri å løpe.

IKKE SPAREDUSJ: Dortmund-keeper Roman Weidenfeller blir dynket av Ivan Perisic. Foto: 
AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
IKKE SPAREDUSJ: Dortmund-keeper Roman Weidenfeller blir dynket av Ivan Perisic. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

- Stjernespilleren deres, Mario Götze, har ikke spilt siden desember, men likevel har de ikke tapt på 26 kampe, og ikke engang store Bayern München har klart å knekke Dortmund-koden. De har ikke klart å slå Dortmund på de fire gangene de har møttes de siste to åra, sier Fjørtoft.