STOR ØYEBLIKK: Gareth Bale ble den første spilleren i historien til å score mål i en ekstraomgang i Champions Legue-finalen da han stanget inn 2-1-målet mot byrivalen i går. Foto: AP Photo/Paulo Duarte/NTB Scanpix
STOR ØYEBLIKK: Gareth Bale ble den første spilleren i historien til å score mål i en ekstraomgang i Champions Legue-finalen da han stanget inn 2-1-målet mot byrivalen i går. Foto: AP Photo/Paulo Duarte/NTB ScanpixVis mer

Her blir Gareth Bale historisk

Og du gjetter nok ikke hvem som hadde flest målgivende pasninger i Champions League.

(Dagbladet): Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo satte rekord denne sesongen med sine 17 nettkjenninger i Champions League. Den siste scoringen var også turneringens siste, da han satte inn straffesparket etter selv å ha blitt felt i gårsdagens finale. Ronaldo endte opp med et målsnitt på 1.55.

Det var ikke overraskende at portugiseren scoret flest mål, men desto mer overraskende var det nok at en Manchester United-spiller hadde flest målgivende pasninger denne sesongen.

Wayne Rooney spilte fram en medspiller til scoring åtte ganger. Det er to mer enn Angel Di Maria som hadde seks målgivende pasninger. Sistnevnte noterte seg for ett av disse da Gareth Bale headet inn den viktige 2-1-scoringen mot Atlético Madrid i går.

Skuddvillig Ronaldo Det er flere interessante statistikker fra turneringen på uefa.com. Arsenal-spiller Oliver Giroud var for eksempel hissigst på grøten av samtlige spillere, og ble avblåst for offside 14 ganger.

Cristiano Ronaldo var i tillegg til mestscorende også den mest skuddvillige, og hadde hele 47 forsøk som traff mål. 26 av skuddene traff ikke mellom stengene. Nærmest portugiseren var Bayern München-spiller Arjen Robben med sine 30 skudd på mål.

Atlético Madrid-duoen Gabri og Raul Garcia var spillerne som fikk flest frispark mot seg, med henholdsvis 33 og 26 avblåsninger.

Manchester United-spiller Anderson var en av fire spillere som hadde 100 prosent suksessfulle pasninger, men med bare elleve pasninger totalt er ikke det imponerende lesning. Mer imponerende er Barcelonas midtbanemotor Sergio Busquets som traff en medspiller i 93 prosent av tilfellene etter å ha slått 833 pasninger.

Første gang Iker Casillas var på halvdistanse da Godin scoret i går, og kunne fort blitt den store syndebukken. Han kan likevel skilte med flest redninger denne sesongen, 44 i tallet.

Real Madrid ble det første laget i historien til å score mål i ekstraomgangene i en Champions League-finale. De seks tidligere tilfellene har ingen av lagene maktet å score i den ekstra halvtimen.

Det er bare den berømte finalen mellom Liverpool og Milan i 2005 (3-3) som har inneholdt flere scoringer enn gårsdagens helspanske finale.

I de tre siste finalene har det blitt blåst straffespark.

Mange mål Carlo Ancelotti ble tangerte rekorden til Liverpool-legenden Bob Paisley. Begge har gått til topps tre ganger i turneringen som manager.

Det ble totalt scoret 362 mål i Champions League, et snitt på drøyt 2,9 mål per kamp. 84 baller smalt i stengene. Det ble også delt ut 27 røde kort, men ingen spillere ble utvist to ganger.

Atlético Madrid var det eneste laget som ikke tapte en eneste kamp etter ordinær tid. Real Madrid var klubben som hadde den største seieren. Den kom da laget vant 6-1 mot tyrkiske Galatasaray. Manchester United vant forøvrig med like stor måldifferanse, 5-0 mot Bayer Leverkusen.

BIDRO STERKT: Wayne Rooney hadde flest målgivende pasninger i Champions League denne sesongen. Foto:   REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
BIDRO STERKT: Wayne Rooney hadde flest målgivende pasninger i Champions League denne sesongen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer